Turistička zajednica Grada Labina bilježi dobre rezultate - hoteljeri zadovoljni sezonom

Turistička zajednica Grada Labina bilježi dobre rezultate - hoteljeri zadovoljni sezonom

13.9.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN - Osam posto više dolazaka i šest posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu ostvareno je u kolovozu na području Turističke zajednice Grada Labina. Pozitivni rezultati iščitavaju se iz pokazatelja od početka godine, po kojima je do konca kolovoza na Labinštini ostvaren porast noćenja od pet i dolazaka od dva posto. Izvrsne rezultate potkrepljuje i podatak o milijuntom noćenju koje je ostvareno 8. rujna, deset dana ranije u odnosu na 2008. godinu.

 

Najviše gostiju prošlog je mjeseca pristiglo iz Njemačke, Italije, Austrije, Češke, Francuske i Nizozemske, a sva ta tržišta bilježe porast u odnosu na lani. Nijemci su i u godišnjoj statistici najbrojniji i čine čak trećinu ukupnog broja stranaca koji su odmor odlučili provesti na istočnoj obali Istre, a slijede ih Talijani, Česi i Austrijanci.

 

Zadovoljni mogu biti i hotelijeri i privatni iznajmljivači, jer se i u evidenciji te vrste smještaja bilježe pet posto bolji rezultati. Najviše su profitirali iznajmljivači s područja Grada Labina, s čak 28 posto više noćenja. Većina hotela u Rapcu ostaje otvorena do kraja listopada, uz potvrđene rezervacije, kada će se zbrojiti i ukupni rezultati, za koje direktorica TZ-a Radmila Kos Paliska već sada kaže da je njima zadovoljna. S. Z.

 

turizam TZ noćeća sezona rabac radmila paliska kos hoteli smještaj