Tri kapitalne investicije Općine Sv.Nedjelja: Sportska dvorana najbliža realizaciji

Tri kapitalne investicije Općine Sv.Nedjelja: Sportska dvorana najbliža realizaciji

17.9.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Općina Sv. Nedelja proteklog je tjedna građanima predstavila tri kapitalne investicije kojima želi poboljšati kvalitetu njihova življenja, a to su sportska dvorana, proširenje osnovne škole i sportski centar.
Sportska dvorana najbliža je realizaciji jer je za nju dobivena lokacijska dozvola i trenutačno se izrađuje glavni izvedbeni projekt temeljem kojega se može zatražiti građevinska dozvola.

Prema nacrtima labinskog Albona biroa, gradit će se na mjestu sadašnjeg košarkaškog igrališta u dvorištu osnovne škole. Glavni ulaz nalazit će se sa zapadne strane, a istočnim pročeljem bit će spojena sa zgradom škole jer će je koristiti učenici u nastavi tjelesnog odgoja.


Na oko 1.500 četvornih metara površine nalazit će se rukometno igralište okruženo teleskopskim tribinama za tristotinjak gledatelja, dvije svlačionice i dva kabineta. Procjenjuje se da će ukupni trošak iznositi oko 10 milijuna kuna, u čemu će Općini još neodređenim iznosom pripomoći Istarska županija.
Proširenje škole i sportski centar u fazi su idejnih rješenja labinske Arhitektonike. Mogući iznosi ulaganja za sada nisu procijenjeni. Planira se proširenje sjevernog pročelja školske zgrade dvjema učionicama i pripadajućim kabinetima u prizemlju te na katu ili s ukupno 242 četvorna metra novih površina.

 


Sportski centar zamišljen je uz postojeće nogometno igralište na površini od oko sedam tisuća četvornih metara. U natkrivenom prostoru na tri etaže ukupne površine oko 2.600 kvadrata suteren bi bio iskorišten za bazen, a prizemlje za boćalište. Uz popratne prostorije i ugostiteljski objekt ovdje bi svoj dom trebalo imati općinsko dobrovoljno vatrogasno društvo. U dvorištu objekata nalazili bi se odbojkaško i dječje igralište te parkiralište.

R. S.

sportska dvorana Albona biro Nedešćina investiranje izgradnja nogometno igralište boćalište Sv.Nedjelja