TRI I POL MJESECA NAKON STRAVIČNE NESREĆE KOJA JE POTRESLA LABINŠTINU: Optužena pijana vozačica koja je ulijetanjem na terasu kafića u Labinu usmrtila mladića. PRIJETI JOJ DO 15 GODINA ZATVORA

TRI I POL MJESECA NAKON STRAVIČNE NESREĆE KOJA JE POTRESLA LABINŠTINU: Optužena pijana vozačica koja je ulijetanjem na terasu kafića u Labinu usmrtila mladića. PRIJETI JOJ DO 15 GODINA ZATVORA

1.4.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Tri i pol mjeseca nakon stravične nesreće u Labinu pulsko Županijsko državno odvjetništvo završilo je istragu i podignulo optužnicu protiv 28-godišnje vozačice iz Medulina koja se, pijana, zabila automobilom u terasu labinskog Rock Caffea pri čemu je poginuo 37-godišnji Ivan Batelić, a još je dvoje ljudi teže, a dvoje lakše ozlijeđeno. Zbog izazivanja prometne nesreće prijeti joj kazna od tri do 15 godina zatvora.

Odvjetništvo tereti 28-godišnjakinju da je 14. prosinca 2019. oko 23.45 sati pod utjecajem 1,20 g/kg alkohola u krvi upravljala osobnim automobilom kolnikom županijske ceste ŽC 5081, Ulica Zelenice u Labinu, iz smjera Rijeke u smjeru Pule, te da je skrenula u lijevo u Ulicu Matije Vlačića pri čemu nije za kretanje automobila koristila isključivo kolnik i nije se kretala sredinom obilježene prometne trake. Tereti se da je prednjim desnim kotačem automobila udarila u rubnik nogostupa s desne strane kolnika Ulice Matije Vlačića i desnom stranom automobila prešla na nogostup, nakon čega je skrenula u lijevo preko prometne trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera, te prešla preko kolnika i nogostupa i s osobnim automobilom uletjela među goste u zatvorenu terasu Rock Caffea.


Automobil Volkswagen Polo je naletio na 34-godišnjeg Ivana Batelića iz Labina koji je ubrzo potom preminuo, 32-godišnjakinju iz Raše i 31-godišnjaka iz Labina koji su teže ozlijeđeni, te na 27-godišnjakinju iz Svete Nedelje i 29-godišnjaka iz Raše koji su lakše ozlijeđeni.


Marica Košta


Ivan batelić smrt tragedija presuda prometna nesreća