Trgovački centar u Labinu ostao (polu)prazan. Mnogi trgovci zatvorili dućane, a od siječnja više ne radi ni kafić

Trgovački centar u Labinu ostao (polu)prazan. Mnogi trgovci zatvorili dućane, a od siječnja više ne radi ni kafić

12.2.2024. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Kada je u studenom 2008. u Labinu otvoren Mercator centar, od prije nekoliko godina Konzum, koji se nalazi na glavnoj cesti na ulazu Labin iz pravca Rijeke, koji u Istarskoj 50 zauzima 6.960 m2 prodajnog prostora na dvije etaže s podzemnom garažom, bio je to veliki događaj za Labin i stanovnike Labinštine jer je to tada bio najveći prodajni centar u ovom dijelu Istre.

Kupci razočarani

Osim supermarketa, posjetiteljima su na raspolaganju bili sportska trgovina, trgovine odjećom i obućom, optika, zlatarnica, restoran i caffe bar, te dječje igralište i garaža. U novom Mercatorovom trgovačkom centru zaposleno je bilo 40 Labinjana, a ukupna vrijednost investicije iznosila je tada 40 milijuna kuna.

Prilikom otvorenja trgovačkog centra, Mercator Hrvatska je Gradu Konzum, iako bez knjižare, cvjećarnice i još nekih sadržaja koji su mogli naći svoje mjesto u velikom, praznom prizemlju, bio je mjesto gdje su Labinjani ali i ostali stanovnici Labinštine iz Rapca, Raše, Kršana, Svete Nedelje i ostalih manjih mjesta rado dolazili kupovati i družiti se uz kavu dok su se dječica igrala u dječjoj radionici koja je bila jedina takva u Labinu.

Danas je Konzum velika prazna zgrada u kojoj rade samo prodavaonice Konzuma i Intersporta, te nedavno otvorena mala praonica rublja. Derutna dječja igraonica godinama propada pa zjapi prazna. Pitanje je je li ta igraonica uopće u funkciji i sigurnosno ispravna za djecu.

Od nekadašnjih 40-ak zaposlenika danas ih u ovom objektu radi desetak. Svi ostali bivši korisnici, Alpina, La Scarpa, Lulu i Lolita, zlatar i trgovina satovima, caffe bar i restoran zatvorili su svoja vrata i napustili prostor koji djeluje otužno. Domaći stanovnici i turisti razočarani su kad uđu u ovaj objekt koji izvana izgleda donekle glamurozno.


Više Glas Istre


Branko Biočićmercator trgovački centar kature poslovanje konzum gospodarstvo