Treking pod zvijezdama u srijedu u „Raškoj noći“

Treking pod zvijezdama u srijedu u „Raškoj noći“

10.8.2019. // Raša.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Vrlo zanimljivo natjecanje pod nazivom „Treking pod zvijezdama“ održat će u srijedu, 14.08.2019. godine, u sklopu manifestacije „Raška noć“. Riječ je o drugom izdanju orijentacijske utrke koja se dijelom odvija u noći, otud i njen naziv. 

Sve počinje u 18 sati, a natjecatelji imaju za cilj pronaći, samo uz korištenje karte i kompasa, čim više kontrolnih točaka razasutih na području između Sv. Martina i Bartići te skupiti čim veći broj bodova u limitiranom vremenu od 6 sati. Svaka kontrolna točka, ovisno o orijentacijskoj težini i udaljenosti od Raše nosi različit broj bodova pa je strategija obilaska neobično važna. Na terenu je postavljeno 38 kontrolnih točaka, a zanimljivo je da su neke od njih kategorizirane te ukoliko natjecatelj sakupi sve kontrole iz jedne kategorije, dobiva bonus bodove. 

Zasad je na utrku prijavljeno osamdesetak natjecatelja iz tri države, ali su prijave otvorene do utorka 13. kolovoza pa se zainteresirani još stignu prijaviti. Utrka je prilagođena za sve, od potpunih rekreativaca do vrhunskih natjecatelja, tako da se zainteresirani ne trebaju plašiti, svi su dobrodošli.

Utrka se organizira u sklopu Istarskog Treking Kupa, tri prvoplasirana natjecatelja i natjecateljice će osigurati nastup na Mastersu Istarskog treking kupa, praktički svjetskom prvenstvu u trekingu koji će se održati na još nepoznatoj lokaciji u Istri, 14. prosinca. Za sve informacije o utrci možete pronaći na slijedećem linku: http://sportbox.hr/tpz/

Organizator utrke je tvrtka Sport box, a pokrovitelji su Općina Raša i Turistička zajednica Općine Raša.

treking pod zvijezdama raša alen paliska treking