Trećoj šahovskoj ligi Labinjani zabilježili dvije visoke pobjede i remi

Trećoj šahovskoj ligi Labinjani zabilježili dvije visoke pobjede i remi

4.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Rijeka je bila domaćin drugog kruga natjecanja Druge, Treće i Četvrte lige – zapad nakon kojeg su se neke stvari razjasnile. U Drugoj ligi prvu poziciju i dalje drži senjski Velebit, međutim vrlo klimavo jer ekipa Kvarnera zaostaje 1.5 bodova, ali ima i meč manje, pa će vrlo vjerojatno Riječani zasjesti na vrh. Bujci su nastavili s odličnim igrama te su se probili na treću poziciju, a s obzirom da i oni imaju meč manje teorijski mogu se umiješati čak i u borbu za prvo mjesto koje vodi u Prvu B ligu. Najuspješniji bujski igrači su za sada Stjepan Radić i Goran Belamarić. Ovaj krug natjecanja Porečani su vrlo uspješno apsolvirali te su se probili na diobu trećeg mjesta, a dobre igre pružili su Eugen Kosić, Dragan Grgurić i Ivica Grbac.

 

Ekipa Pule II igrala je u oslabljenom sastavu, međutim s obzirom da imaju meč manje za očekivati je da će se na kraju plasirati u sredinu ljestvice. Borbu za spasonosno osmo mjesto vodit će Vodnjanci i Umažani, i po svemu sudeći ta borba bit će neizvjesna do samog kraja. Umažani su u Rijeci nastupili sa svega četiri igrača, što ih na kraju može koštati ostanka u ligi.
Poredak nakon 6. kola: Velebit 21.5, Kvarner 20, Buje, Poreč 18, Krk 16, Karlobag 15.5, Pula II 13.5, Vodnjan 12.5, Umag 9 bodova.

 

 

Uvjerljivi Labinjani

U Trećoj ligi Labinjani su zabilježili dvije visoke pobjede od 5:1, te remi protiv Lošinja, što ih je dovelo na vodeću poziciju, a može se reći da su jednom nogom već zakoračili u Drugu ligu s obzirom da imaju pet bodova više od trećeplasiranog Uljanika. Labinjani imaju čak tri igrača sa stopostotnim učinkom (Boris Moharić, Tomislav Pavičić i Italo Rajković), a vrlo visok postotak bodova ostvarili su još Davor Bakija i Janez Cigala. »Uljanikovci« su trenutno na trećem mjestu, a ukoliko žele ostvariti plasman u viši razred bit će im uz dobre igre potrebna i doza sreće.
Poredak nakon 6. kola: Labin 25, Lošinj 24.5, Uljanik 20, Maestral 19.5, Crikvenica 18.5, Rječina 15.5, Delnice 14, Kraljevica 11, Kastav, Goran (-2) 10 bodova.

 

Puljani prema naprijed

U Četvrtoj ligi vrlo je izvjesno da će plasman u viši razred ostvariti Rijeka II i Pula III, tim više što trećeplasiranu Goranku čeka samo još meč protiv Rijeke II gdje im je potrebno barem 5.5 bodova ili težak kiks Puljana. Mladoj ekipe Pule III, za koju uglavnom nastupaju juniori i kadeti, još predstoji samo meč protiv Krka II u kojem su veliki favoriti, te sve imaju u svojim rukama. Lijep rezultat ostvario je junior Kristian Valković koji je osvojio 5.5 bodova iz šest partija, a treba istaći i 13-godišnjeg kadeta Mihaela Lakovića koji je iz pet partija donio Puli značajnih 3.5 bodova. Ekipa Lovca iz Pazina može biti zadovoljna svojim premijernim nastupom u ligama, a četvrto mjesto koje je praktično već osvojeno dobar je rezultat. Jakub Mrkaljević i Ivan Prpić ostvarili su najbolji rezultat u ekipi s četiri osvojena boda iz šest partija.
Poredak nakon 6. kola: Rijeka II 29, Pula III 26, Goranka 24, Lovac 20.5, Zrinski-Frankopan 13.5, Krk II 13, Rječina II 11, Draga 7 bodova.
 

Šah 3.liga zapad igra natjecanje pobjeda Boris Moharić Tomislav Pavičić Italo Rajković