Tomislav Fabeta 11, na državnom pojeidnačnom prvenstvu u šahu

Tomislav Fabeta 11, na državnom pojeidnačnom prvenstvu u šahu

27.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

U hrvatskom olimpijskom centru na Bjelolasici u tijeku su pojedinačna juniorska državna prvenstva u kategorijama do 17 i do 19 godina. Ukupno nastupa 64 juniora i juniorki, što je mali broj posebno kad su uzme u obzir da su mnogi sudionici ustvari kadeti.
U kategoriji juniora do 17 godina nastupa 35 igrača, a borbu za prvo mjesto vode Zadranin Saša Martinović i Zagrepčanin Zvonimir Iveković, koji u završnicu ulaze poravnati s po 5.5 bodova, što je iznenađenje jer se očekivala uvjerljiva dominacija Martinovića. U ovoj skupini natječe se i pulski junior Danijel Škifić koji nakon sedam odigranih kola ima tri boda i nalazi se na 27. mjestu. U kategoriji junirki do 17 godina nastupa 13 igračica, a Omišanka Zrinka Deur gotovo je već osigurala naslov prvakinje jer ima 6.5 bodova i bježi Ani Iveković i Tihani Lisac 1.5 bodova. Kod juniora do 19 godina natječe se 13 igrača, a Splićanin Ivan Šarić koji je trenutno najveća nada hrvatskog šaha vrlo je uvjerljiv, te jedini ima stopostotan učinak.

 

U ovoj skupini Labinjan Tomislav Fabeta i Puljanin Kristian Valković imaju po tri boda i nalaze se na 11. i 12. mjestu. U kategoriji juniorki do 19 godina prijavile su se svega tri igračice koje su odigrale dvokružni berger, a Zagrepčanka Ivana Iveković uvjerljivo je osvojila naslov s 3.5 bodova, ispred Bojane Popović s 1 bodom, te Tamare Jeger s 0.5 bodova.

Tomislav Fabeta prvenstvo Hrvatske ŠK Labin šah natjecanje