Tomažići kod Nedešćine:Starica u invalidskim kolicima izgorjela pod haubom za kosu

Tomažići kod Nedešćine:Starica u invalidskim kolicima izgorjela pod haubom za kosu

8.10.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Osamdesetogodišnja žena pronađena je mrtva u kući u mjestu Tomažići kraj Nedešćine na Labinštini, u kojoj je u nedjelju ujutro izbio požar, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Policija je dojavu o požaru obiteljske kuće i pronalasku mrtve žene zaprimila od Centra 112 oko 10.40 sati, a tijelo 80-godišnjakinje pronašli su labinski vatrogasci prilikom gašenja požara.

"Policijski službenici zajedno s inspektorom za zaštitu od požara obavljaju očevid radi utvrđivanja okolnosti događaja. Još uvijek nije utvrđen uzrok požara", izvijestila je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

Neslužbeno se doznaje da 80-godišnja žena nije živjela sama u kući već s obitelji. Istraga je u tijeku. (Hina)

 

 

Dodatak: 

 

U požaru koji je danas ujutro, oko 10.30 sati, izbio u obiteljskoj kući u mjestu Tomažići kraj Nedešćine, smrtno je stradala 80-godišnja Nela Verbanac iz Tomažići. Iz policije doznajemo da im je za požar dojavljeno iz Centra 112 oko 10.40 sati, nakon čega je u Tomažiće, u obiteljsku kuću na broju 61, žurno poslana patrola. Na intervenciju su odmah odjurili i labinski vatrogasci, a prizor koji ih je dočekao bio je zastrašujuć.

Gorio i krevet…

Žena, koja je u trenutku izbijanja požara u kući bila sama, zatečena je u invalidskim kolicima koja je već bio zahvatio požar. Vatra je progutala i dio kreveta, deke, komad drevnog poda…

- Dojavu smo zaprimili u 10.35 sati te smo na teren odmah poslali pet vatrogasaca s dva vozila. Nažalost, kada su došli tamo, ženi više nije bilo spasa. Jedino što su mogli učiniti je spriječiti širenje vatre na druge dijelove kuće. Požar je u potpunosti ugašen u 11.45 sati, a vatrogasci su u kući ostali još neko vrijeme dok policija nije osigurala mjesto događaja da bi se mogao obaviti očevid, kazao nam je Darko Vitasović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin.

Tehnički kvar

Očevid u kući u Tomažićima s policijom je obavio inspektor zaštite od požara PU istarske koji je utvrdio da je uzrok požara tehnički kvar na uređaju za sušenje kose, takozvanoj haubi. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

tomažići smrt crna kronika nedešćina