Tomažići: Izgorjele ovce i koze

Tomažići: Izgorjele ovce i koze

29.11.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Dvadeset tri ovce i koze, od kojih su neke bile bređe, izgorjelo je jutros u požaru improvizirane staje u Tomažićima kraj Labina. Oštećene su obitelji Kurpejović i Husić. Staja se nalazila u šumarku mladih hrastova dvjestotinjak metara od kuće Kurpejovićevih. Vatra je najvjerojatnije buknula oko 5.30 sati.

- Otac je otišao na posao u 5.30 sati i ništa nije primijetio, ali desetak minuta kasnije javila nam je strina na telefon da nam staja gori. Odmah sam istrčao, računao sam da ću makar vrata razbiti i pustiti životinje, ali sve je već bilo u dimu, ispričao nam je Anel Kurpejović. Vatrogasci su stigli oko 6.10 sati, a u gašenju su im pomogli mještani.

Tijekom policijskog očevida na zgarištu smo vidjeli hrpu pepela od drvene konstrukcije i sijena ispod koje su se nalazile uginule životinje.

Šteta se ugrubo može procijeniti na oko 20 tisuća kuna. Drveće je nagorjelo, ali ne u toliko mjeri da se ne bi moglo oporaviti.

Istovjetan požar dogodio se u srijedu obitelji Husić, na improviziranom objektu koji je od kuće bio udaljen pedesetak metara. Neke od ovaca i koza tada su nagorjele, ali sve su životinje spašene. Kurpejovići su nakon toga iz solidarnosti prema Husićima stoku primili u svoju staju, ali tu ju je stigla sudbina kojoj je dva dana ranije izmakla. Budući da ni s kim nisu u zavadi, oštećene obitelji sumnjaju na piromana ili neku drugu osobu poremećenog uma. (R. SELAN) 

 

Službeno izvješće MUP-a:

Jutros, 29. studenog oko 6,20 sati labinska je policija zaprimila dojavu o požaru štale na području Labina.

Dolaskom policijskih službenika  utvrđeno je da je  iz zasad neutvrđenog razloga buknuo požar u štali u mjestu Santalezi u kojoj je izgorjelo više životinja.

Tijekom današnjeg dana će policijski službenici obaviti očevid u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

tomažići palež goriti ovce koze zgarište