Tko treba pomesti krhotine?

Tko treba pomesti krhotine?

13.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Fotokritika

ŠTRMAC - Zimsko jutro - krhotine plastičnog stakla idilično svjetlucaju na zubatom suncu... Ništa posebno nije se dogodilo: netko s viškom energije razbio je posljednje izvorno krilo više od četvrt stoljeća stare kućice na autobusnoj postaji Štrmac, tik do parkirališta trgovačkog centra Plodina. Problem je jedino što se to dogodilo u prvoj polovici prošle godine, pa to dugotrajno ležanje na nogostupu u kombinaciji s dva na brzinu sklepana krila kućice, na kojima se stvorila kora od plakata, a odnedavno i s oborenim prometnim znakom u blizini, šalje poruku da nam sa zajednicom u kojoj živimo nešto ne valja.

U Općini Sv. Nedelja rekli su nam da su postaja i prometnica u nadležnosti Istarskih cesta, ondje smo dobili informaciju da je riječ o zemljištu koje je vlasništvo Plodina, ali oni kažu da nije i da bi smeće trebale pomesti Istarske ceste.

Dobro je što su nam u telefonskom razgovoru i cestari i trgovci rekli da su spremni krhotine pomesti premda to nije njihova obveza.


Osim čišćenja, potrebno je ukloniti sadašnje ruglo te za postaju odrediti prikladnije mjesto do kojega vodi pješački prijelaz. I to zbog sigurnosti pješaka koji prelaze cestu da bi stigli do trgovačkog centra. Načelnik Srećko Mohorović kaže da će istražiti sve mogućnosti i pronaći rješenje.

R. S.

štrmac krhotine nebriga srećko mohorović šteta Plodine