Tjedan u znaku izložbi i koncerata

Tjedan u znaku izložbi i koncerata

11.8.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Šest je tjedana Labin Art Republike za nama. Gotovo da možemo reći da su «proletjeli», raznoliki i svaki ispunjen posebnim događanjima. Ona redovna nastavljaju se i u ovom, sedmom tjednu, a započinju u ponedjeljak 11. kolovoza u 19 sati, šetnjom kroz otvorene ateliere labinskih likovnih umjetnika.

 

Ovoga tjedna koncert ciklusa Klasično ljeto održava se u utorak 12. kolovoza. Valentin Smoljaninov i Andrej Misik na glasovirima čine «Duo Ukrajina», a nastupaju u Crkvi Rođenja Blažene djevice Marije u labinskom starom gradu  s početkom u 21 sat. Iste večeri održava se i redovni Noćni razgled starog grada, uz stručno vođenje na čak šest jezika. Kao i svakog utorka, polazak je u 21,30 sati ispred Turističkog info ureda na Titovom trgu.

 

U srijedu 13. kolovoza otvara se i posljednja od tri «ljetne» izložbe u Gradskoj galeriji Labin. Kroz iduća tri tjedna posjetitelji će imati priliku razgledati radove labinske umjetnice Anesse Alagić Negri.

 

Labinska glazbenica, kantautorica i scenska umjetnica Elis Lovrić ovaj četvrtak 14. kolovoza gostuje u svome gradu, na popularnoj «Špini», gdje će izvesti glazbeno-scensku predstavu «Kolarići». Nadahnuta poezijom i prozom labinske pjesnikinje Zdenke Višković Vukić, ova glazbeno-scenska kolajna približava dijalekt, autohtoni melos i tradicijske vrijednosti današnjem vremenu kroz suvremeni pristup kojime je prožet cijeli nadahnuti nastup Elis Lovrić i njezinog malog glazbenog kolektiva.  Predstava počinje u 21:30 sati a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

 

Nešto ranije, u 20 sati, u labinskoj Gradskoj loži otvara se 18. Labinski uzlet likovnosti, čije će izložbe biti postavljene i u crkvici Sv. Stjepana.

U subotu 16. kolovoza obilježava se Noć grada Labina, koja kao i svake godine donosi pregršt zabavnih događanja na nekoliko lokacija u starom gradu, a čija će kulminacija svakako biti večernji koncert na Titovom trgu, na kojem nastupaju jedan od najboljih pjevača i autora hrvatske rock scene Damir Urban, te ponajbolji istarski cover sastav, popularni The Night Express.

 

PR

 

 

Foto: Index.hr

noć grada labina dan grada labina.urban the night express zabava fešta pučka fešta koncert