Tjedan Crvenog križa

Tjedan Crvenog križa

11.5.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

08.-15.svibnja obilježava se kao Tjedan Crvenog križa, koji započinje Međunarodnim danom Crvenog križa i pretpostavlja niz aktivnosti i događanja vezanih za ovu veliku humanitarnu organizaciju.
Članstvo se Crvenog križa na svjetskom nivou broji u stotinama milijuna.

 

Povodom obilježavanja tjedna Crvenog Križa, gošće Radio Labina su bile Nadia Mauro Škopac, ravnateljica GDCK Labin, te Hana Marmarac, članica/volonterka Crvenog križa.

Što znači biti volonter ili član Crvenog križa, zašto se učlaniti i o sličnome govorila je ravnateljica Crvenog križa, napomenuvši da je moto ovogodišnjeg Tjedna Crvenog križa kod nas u Labinu – učlanjenje novih članova. Članom može biti bilo tko, tko podržava ovu organizaciju, a ne nalazi vremena ili mogućnosti potpomagati njihove aktivnosti kao npr. Volonter. Članom mogu postati i firme, uslugama, materijalnima ili novčano, i tada se govori o potpornom članstvu.

 


Svoje iskustvo člana podijelila je i naša likovna umjetnica Hana Marmarac, rekavši da joj je prvi kontakt sa Crvenim križem bio kao darivateljici krvi, i da je humanitaran rad oplemenjuje kao osobu.
Iz Zagreba se sa pokazne vježbe zaštite i spašavanja javio i Aleksandar Knežević Braco, također dugogodišnji darivatelj krvi i u zadnje vrijeme aktivan član Crvenog križa, kojeg je potreba za pomaganjem dovela do međunarodnog nivoa humanitarnog djelovanja.
Članarina u Crvenom križu za odrasle osobe godišnje stoji 12,00 kn, a za mladež (do 26 godina), 6,00 kn.

Crveni križ Dom zdravlja Labin novorođenčad mjerenje tlaka mjerenje šećera kolesterol Svjetski dan zdravlja Nadia Mauro Škopac Hana Marmac