Tematski sastanak "Nasilje u obitelji"

Tematski sastanak "Nasilje u obitelji"

11.12.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U okviru obilježavanja „16. dana aktivizma protiv nasilja nad ženama» koji završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava, danas 11. prosinca,  predstavnica Policijske uprave Istarske Štefanija Prosenjak Žumbar i Sanja Šimunjak iz Policijske postaje Labin održale su tematski sastanak sa liječnicima Istarskih domova zdravlja, Ispostave dr. Lino Peršić Labin. Tema sastanka je bila "Nasilje u obitelji".

 

Djelatnice Policije iznijele su svoja iskustva u radu na slučajevima nasilja u obitelji. Upoznale su liječnike sa odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i sa Protokolom o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. Liječnici su pohvalili ovu inicijativu održavanja tematskih sastanaka te je zaključeno da će se sastanci održavati kvartalno, kako bi se zajednički analizirali određeni konkretni problemi i dogovarala zajednička suradnja na rješavanju navedene problematike. 

 

Sastanak je organiziran u okviru programa aktivnosti Vijeća za komunalnu prevenciju i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Labina.

 

nasilje u obitelji nasilje društvo ravnopravnost spolova ljudska prava Štefanija Prosenjak Žumbar Sanja Šimunjak