Tarik Filipović izveo predstavu "Ćiro" sinoć Kod Špine

Tarik Filipović izveo predstavu "Ćiro" sinoć Kod Špine

9.7.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Kiša, mada je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila - sinoć srećom nije pala. No zato je na ljetnoj pozornici Labin Art Republike kod Špine u labinskom starom gradu "pao" višeminutni gromoglasni aplauz, iz dlanova stotinjak najbržih, koji su već u jutarnjim satima srijede rezervirali ili podigli svoju besplatnu ulaznicu. "Ćiro" je "pomeo" pozornicu, dobro nasmijao  ali i zaintrigirao publiku i osvojio srca Labinjana, vrativši im se nakon gotovo dva desetljeća.

Rijetko imamo prilike svjedočiti toliko besprijekornoj glumačkoj izvedbi, bez zadrški u nekoliko momenata nužne improvizacije i potpunoj predanosti ulozi "trenera svih trenera", kakvu je sinoć na pozornici kod Špine pokazao Tarik Filipović. Kako smo ga posljednjih godina puno češće mogli gledati u voditeljskim ulogama, možda smo i zaboravili koliko je dobar, sjajan glumac i imitator - na što nas je podsjetio, nestvarnom lakoćom svojeg nastupa. Na momente se činilo kako na klupi pod diskretnim reflektorima gledamo glavom i bradom jednako legendarnog Miroslava Blaževića, koji u svom "slobodnom stilu" prepričava anegdote iz burnog trenerskog - ali i momačkog - života. Ogoljena i jednostavna scenografija usmjerila je fokus na glavnog protagonista ove duhovite monodrame, pokazavši po drugi put ovoga ljeta, i to opet na Špini, koliko su male i jednostavne kazališne forme efektne i kvalitetne.

Izvedba predstave "Ćiro" Tarika Filipovića dio je festivala "MOLI" koji se u sklopu ovogodišnje Labin Art Republike premijerno odvija u Labinu. Organizator festivala je umjetnička organizacija KOVA i Grad Labin, uz podršku Turističke zajednice Grada Labina i sufinanciranje Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

tarik filipović labin art republika lar kod špine ćiro predstava