Svečanost povodom 98. obljetnice Labinske republike: BOĆALIŠTE ŠĆIRI NATKRIVENO, BOĆARI SADA IMAJU DVORANU

Svečanost povodom 98. obljetnice Labinske republike: BOĆALIŠTE ŠĆIRI NATKRIVENO, BOĆARI SADA IMAJU DVORANU

3.3.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

U godinu dana prešli smo put od ideje do realizacije. Nisu uvijek uspjesi samo medalje, nego i masovnost, rekao je gradonačelnik Labina Valter Glavičić

U sklopu obilježavanja 98. obljetnice Labinske republike svečano otvoreno natkriveno boćalište Šćiri, čime su labinski boćari i boćarice zapravo dobili novu boćarsku dvoranu, u što je Grad Labin kroz dvije proračunske godine uložio 800 tisuća kuna.

Natkriveno igralište, odnosno dvorana, omogućit će aktivnost labinskim boćarskim klubovima svih 12, umjesto dosadašnjih šest mjeseci, pa će uz bolje uvjete za treniranje ubuduće stizati još bolji rezultati.

Dvoranu su simbolički, bacanjem prve boće, otvorile nade labinskog boćanja, Lana Stepančić i Ivan Načinović. Dino Škopac, predsjednik BK Labin i Josip Štemberga, predsjednik BK Rudar, istaknuli su u prigodnim govorima da boćanje u Labinu ima dugu i bogatu tradiciju te podsjetili na vrijedne rezultate labinskih boćara i boćarica u bivšoj i sadašnjoj državi.

Nazočnima su se obratili te čestitali na dvorani i rezultatima Denis Peršić, dopredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza te Franko Buda, predsjednik Istarskog boćarskog saveza, a Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a, istaknuo je kako labinsko boćanje, ali i sport Labinštine u cjelini, promiču razvoj sporta i olimpijskih vrijednosti. Uz to je istaknuo kako će HOO uvijek biti partner labinskim sportašima, poželjevši im sreću na budućim natjecanjima.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić, čestitajući svima Dan Labinske republike, istaknuo je kako je ovo poseban dan za labinsko boćanje, ali i sport uopće.

- U godinu dana prešli smo put od ideje do realizacije. Nisu uvijek uspjesi samo medalje, nego i masovnost te dobro organizirana sportska zajednica kakvu imamo u Labinu, rekao je Glavičić.

Prvi čovjek grada najavio je daljnje investicije u sportsku infrastrukturu, i to u gradski stadion i izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta. (B. BIOČIĆ)


boćalište šćiri boćalište radovi boćanje bk labin svečano otvorenje šćiri dan labinske republike gradsko boćalište labin