Stampar M - Stampar

Svečanost podizanja Plave zastave na Vele Đirine u uvali Maslinica

Svečanost podizanja Plave zastave na Vele Đirine u uvali Maslinica

3.6.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Na najvećoj rabačkoj plaži, Veloj Đirini u uvali Maslinica jučer je po 14. put  podignuta Plava zastava. Čast podizanja Plave zastave pripala je gospodinu Gunteru Kirchbergeru iz Njemačke koji je punih trideset godina vjeran gost autokampa Maslinice. Ovo mu je 61 boravak u Rapcu, kojeg smatra svojim drugim domom i gdje je stekao mnogobrojne prijatelje.

 

Nazočni na podizanju Plave zastave bili su  predstavnici tvrtke  Maslinica  d.o.o. na čelu s prokuristom Goranom Zahtila, direktorica Turističke zajednice Grada Labina Radmila Paliska Kos i Donald Blašković, pročelnik Upravnog odjela za komunalnu djelatnost Grada Labina.

 

Plava zastava, simbol kvalitete, ustanovljena je 1981.godine i dodjeljuje je  Udruga Lijepa naša. Kvaliteta mora, gospodarenje plažom, skupljanje otpada, estetski izgled plaže, spasilačka služba, prilagodljivost osobama s invaliditetom, ugostiteljska ponuda, neki su od bitnih kriterija  koji se ocjenjuju prilikom dodjele Plave zastave nekoj od plaža ili marina.

 

U kulturnom dijelu programa sudjelovali su članovi RKUD-a „Rudar“ iz Raše i to Rafaela Blažina, Dino Batelić, Masimo Knapić i Klaudio Franković te pjesnikinja Rina Miletić.

 

 

plaža plava zastava vela đirina rabac more turizam