SVEČANO OTVOREN NOVI SPORTSKI KOMPLEKS NA VINEŽU Vrhunski uvjeti za nove naraštaje nogometaša

SVEČANO OTVOREN NOVI SPORTSKI KOMPLEKS NA VINEŽU Vrhunski uvjeti za nove naraštaje nogometaša

24.8.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

U Vinežu je svečano otvoren novi labinski sportski kompleks, nogometno igralište s umjetnom travom i reflektorima. Investicija je to Grada Labina vrijedna oko milijun eura, koji su uključivali građevinske radove, dok je Hrvatski nogometni savez financirao nabavu i postavljanje umjetnog travnjaka. Na četiri rasvjetna stupa visine 16 metara postavljeno je šesnaest reflektora snage 2100 W. Riječ je o igralištu koje svojom kvalitetom omogućuje najviši standard i mogućnosti treniranja nogometnih selekcija svih uzrasta, a koliko je ovo vrijedno i potrebno ulaganje najbolje znaju labinski sportaši kojima je još jedan infrastrukturni san ispunjen. Počasni udarac na novom igralištu kojeg su prvi oprobali veterani Rudara, Rijeke, Istre 1961 i domaće Iskre izveo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je istaknuo kako je ovo 25. igralište u Hrvatskoj čiju je izgradnju pomogao HNS.

- Labin je to zaslužio. Mi ćemo i dalje davati potporu lokalnim zajednicama u izgradnji i poboljšanju sportske infrastrukture ali je sada prioritet izgradnja nacionalnog nogometnog kampa u Velikoj Gorici. Vjerujem u našu daljnju uspješnu suradnji, doći ću ponovno na završetak ovog kompleksa kada budu završene svlačionice. Drago mi je da ovdje vidim i veterane koji su puno dali nogometu i koji su temelj svega - rekao je Kustić.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić istaknuo je da je ovo dio dugogodišnjeg plana gradske uprave koja je u svega nekoliko godina realizirala investicije poput Sportskog centra Franko Mileta, boćarske dvorane, atletske staze gradskog stadiona, uređenja malonogometnih igrališta na više lokacija kao i vježbališta na otvorenom, dječjih igrališta i mnogih drugih.


- Ova velika investicija bit će zaokružena izgradnjom pomoćnih prostorija i četiri svlačionice koje će zaokružiti ovu cjelinu i zaista pružiti vrhunske uvjete svima koji kompleks budu koristili, za što je Grad Labin prijavio projekt na nedavno objavljen natječaj za sufinanciranje putem Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, a za koji se rezultati očekuju tijekom jeseni ove godine, rekao je Glavičić.


Završetak prve faze još jednog novog sportskog objekta u Gradu Labinu kojeg se najduže čekalo okupio je uz predstavnike HNS-a, NSŽI-ja, Grada Labina, Sportske zajednice Labin i klubova Rudar, Iskra Vinež i Rabac te veterane Rijeke i Istre 1961 koji su svojim dolaskom na turnir uveličali ovu svečanost.


- Pitali su nas neki, zašto veterani na otvorenju? Pa jednostavno zato što su baš ti ljudi, pogotovo ovi koji danas igraju u dresu Rudara i Iskre, najviše čekali taj pomoćni teren, kroz cijelu svoju nogometnu karijeru i red je da baš oni odigraju ovdje prve nogometne utakmice - rekao je tajnik sportske zajednice Grada Labina Siniša Verbanac koji je vodio program otvaranja.


Branko Biočić

nk iskra vinež sportski kompleks vinež nogometno igralište