Svečani koncert „Glazba bez granica“ u velikoj dvorani Sportskog centra Franko Mileta

Svečani koncert „Glazba bez granica“ u velikoj dvorani Sportskog centra Franko Mileta

15.5.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

Već treću godinu zaredom, mladi i talentirani učenici iz glazbenih škola Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo” iz Sarajeva, Osnovne glazbene škole “Lovro pl. Matačić” iz Omiša, Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika i domaćina, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, snažnim i gromkim, a ipak univerzalnim i pitkim jezikom glazbe, ruše granice između regija i ljudi u različitim sociološko-povijesnim područjima. “Glazba bez granica”, naziv je projekta u kojemu sudjeluju učenici i njihovi profesori, u zajedničkom muziciranju finog glazbenog tkanja kojeg čini bogat zvučni kolorit velikog simfonijskog orkestra.

Zajedničkim sviranjem, druženjem i intenzivnim probama, razvija se među mladim glazbenicima snažan osjećaj pripadnosti, discipline, samopouzdanja i upoznavanja rada u velikom simfonijskom orkestru, gdje se stječe važno glazbeno iskustvo pod budnim okom i uhom eminentnih dirigenata iz regije.

Ove godine, nakon koncerta u Omišu, mladi glazbenici četiriju škola predstavili su se jučer i labinskoj publici koncertom u velikoj dvorani Sportskog centra Franko Mileta. Simfonijskim orkestrom sastavljenim od učenika i njihovih profesora, ravnao je Josip Nalis iz Zagreba. Interpretirana su ponajbolja djela Straussa, Čajkovskog, Brahmsa, Bizeta, Angerera, Kandera, Šostakoviča i Piazzolle.

Na početku koncerta prisutnima su se obratili ravnateljica Melita Lasek Satterwhite u ime organizatora, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana te Borjan Batagelj pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina koji su zaželjeli ugodnu dobrodošlicu svim sudionicima ovog značajnog kulturnog događaja.

uš matko brajša rašan glazba bez granica glazba koncert