Sve je spremno za 11 - todnevni Labinski božićni festival `vaKOVE zimi ni!` (sajmeni i zabavni program)

Sve je spremno za 11 - todnevni Labinski božićni festival `vaKOVE zimi ni!` (sajmeni i zabavni program)

18.12.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

U blagdanskom razdoblju koncem prosinca, točnije od 21. do 31.12.2012., u Labinu se po prvi puta organizira veliki 11-dnevni Božićno-novogodišnji sajam kao i večernji glazbeno-scenski festival. Ovo je prilika da nakon dugog niza godina Labinjoni i stanovnici Labinštine u svom gradu provedu blagdanske dane i dočekaju Novu godinu uz svakodnevna događanja, raznovrsnu ponudu i - posebno važno za ova recesijska vremena - prigodne cijene hrane i pića.

 

U 11 dana na Trgu labinskih rudara u samom centru Labina biti će organiziran dnevni sajam na otvorenom,  s raznovrsnom prigodnom  blagdanskom  ponudom  - od prigodnih darova,  tekstila, nakita, božićnih ukrasa i suvenira, do autohtonih proizvoda i bogate gastro ponude. Napomenimo i to  kako su dva štanda rezervirana za humanitarne udruge i druge humanitarne aktivnosti te ih organizator ustupa besplatno.

 

Sajam se sastoji od ukupno 25 natkrivenih štandova, a aktivno vrijeme sajma je svaki dan od 10 do 19 sati.

 

Kao posebnu atrakciju sajamske ponude ističemo štand-kuhinju namijenjenu GASTRO SHOW-u, koji će se sastojati od ponude jednog od najboljih restorana u ovom dijelu Istre (Velo kafe), uz gostovanja  renomiranih  hrvatskih  chef-ova  -  očekuju  se  dolasci  poznatog  chefa  iz  Voloskog Andreja  Barbieria  i finalistice  lanjskog Masterchef showa Nove TV Srđane  Jevtić, koja će kuhati s članovima planinarskog društva Skitaci iz Labina.

 

Gastro show održava se od 10:30 do 13 sati, i to od petka 21. do nedjelje 23.12. te u nastavku od petka 28. do nedjelje 30.12.2012.

 

Najaviti  svakako  treba i prigodno kuhanje  besplatnog  obroka  za građane  u organizaciji  Grada

Labina i Udruženja obrtnika Labin, koje će se održati na Badnjak, u ponedjeljak 24.12. od 10:30 do

13 sati.

 

Dodatni program na prostoru sajma uključuje gostovanje klape Labin, koja će tijekom jutarnjih sati na Badnjak zabavljati sve prisutne na sajmu, a capella pjevanjem među štandovima.

 

Dio dnevnog programa koji organizator radi u suradnji s "Labin zdravim gradom" održavat će se u velikom šatoru, a za sada je za subotu 22.12. u 10 sati najavljeno predstavljanje plesnih radionica koje  djeluju  pod  tom  institucijom:  Labinske  mažoretkinje,  plesna  grupa  "Cool  step",  studio "Skiribico Blu" i plesna skupina "Art Dance". Program će trajati oko sat vremena.

 

U poslijepodnevnim  satima idućeg dana (nedjelja 23.12.), likovne grupe "Iktin" pod vodstvom Alide  Vale i "Labin-Rabac"  pod vodstvom  Narcise Aldegisa, na istom mjestu  održat će likovnu radionicu  za  svu djecu osnovnoškolskog uzrasta. Radionica je otvorenog tipa i besplatna, a nije potrebna ni  posebna prijava, stoga se pozivaju sva djeca osnovnoškolskog uzrasta s Labinštine, kao i njihovi roditelji, da se pridruže ovoj veseloj radionici.

 


Večernji program u cijelosti je zamišljen na centralnom mjestu festivala - u šatoru na južnom dijelu Trga labinskih rudara. Svakodnevni program predviđen je od petka, 21.12. do ponedjeljka

31.12., kada će završiti dočekom Nove godine.

 

 

 

a) VELIKI KONCERTI + PARTY

 

Tri veća događanja prije dočeka biti će dva rock koncerta i party komercijalne house i disco glazbe. Od koncerata, jedan će biti održan u subotu 22.12., vikend uoči Božića, a drugi u subotu 29.12., zadnju subotu u godini.

 

Koncept dvaju većih koncerata je mini rock festival, od kojih je prvi (22.12.) već tradicionalni "Labin  Christmas Rock Festival", koji se održava već 8. godinu zaredom, a ove godine u sklopu manifestacije "vaKOVE zimi ni", te svake godine dovodi po nekoliko vrhunskih rock izvođača iz Hrvatske i šire regije, a također pruža priliku za nastup perspektivnim lokalnim bendovima. Drugi mini-festival (29.12.) naziva "The Last Fest" (Posljednji festival u godini), te je slično koncipiran i dovodi jednako atraktivne izvođače. Koncerti će započeti u 21h i trajati do 04h.

 

Party komercijalne house i disco glazbe održat će se na Badnjak (24.12.), a zbog blagdanskog mira biti će dislociran u obližnji klupski prostor Lamparne, te će trajati od 23 do 05 sati.

 

Ulaz za koncerte će se naplaćivati s popularnom cijenom od 40 kn, dok će ulaz za party biti još

povoljnijih 30 kn. Predviđa se da događanja privuku 500 do 600 posjetitelja.

 

 

 

b) DOČEK NOVE GODINE

 

Sam doček Nove godine nudit će nastupe dva cover benda, od kojih je jedan, koji će svirati u udarnom terminu od 23:30 do 03h, iznimno popularan zagrebački cover-rock band SANE, koji je svojim  obradama  vrhunskih  svjetskih  i domaćih  hitova  zabilježio  velike  uspjehe  na  Youtube-u (ukupno preko milijun pregleda). Prije njih, posjetitelje će zagrijati odlični labinski blues-rock cover bend MEZCAL MOON. Ulaz za doček Nove godine biti će besplatan, a predviđa se da u noći dočeka kroz šator i Trg labinskih rudara procirkulira cca 1000 do 1500 ljudi.

 

 

 

c) MANJI KONCERTI I OSTALA DOGAĐANJA

 

U ostale dane festivala večernji program traje od 20 do 24 sata, ulaz u šator je slobodan, a svaku večer  nastupila  bi po dva  izvođača,  uglavnom  iz Labina.  Koncepcijski,  svaka večer ima  svoju "priču", tako da nas u glazbenom programu čekaju etno večeri, žešći rock koncerti, blues nastupi, rock''''n''''roll obrade, a prvi će dan (petak, 21.12.) cijeli festival otvoriti ŠAJETA svojim besplatnim live nastupom. Najpopularnija hrvatska skupina stand-up komičara iz Zagreba, pod vodstvom Marine Orsag, dvije će  večeri (četvrtak, 27. i petak 28.12.) nasmijavati labinsku publiku, a uz njihove nastupe kombinirat će se i karaoke natjecanje s nagradama za najbolje sudionike.

Ostale dane čekaju nas etno večer, koncert cover bendova, večer žestokog rocka i blues večer. Predviđa se da manje koncerte i programe svaku večer posjećuje između 150 i 300 ljudi.

 

UKUPAN VEČERNJI GLAZBENO-SCENSKI PROGRAM

 

 

 

Datum:

Izvođač:

Napomena:

21.12. (petak)

ŠAJETA (OP)

Otvorenje festivala

 

Ulaz besplatan

22.12. (subota)

PSIHOMODO POP (ZG) POZDRAV AZRI (ZG) Storm

8. Labin CHRISTMAS ROCK Ulaz: 40 kn

23.12. (nedjelja)

Šćike

 

 

Ulaz besplatan

24.12. (ponedjeljak - Badnjak)

Kazoo (BiH)

 

DJ Tom Jay (RI)

 

DJ Phunk Lexx (PU) DJ Lucca C

Božićni party (LAMPARNA) Ulaz: 30 kn

25.12. (utorak - Božić)

Predrag Ljuna

 

Vaanka Schkvare

 

 

Ulaz besplatan

26.12. (srijeda)

One Possible Option (RI) Noga Uganda

 

 

Ulaz besplatan

27.12. (četvrtak)

STAND-UP komedija (ZG)

 

 

Ulaz besplatan

28.12. (petak)

STAND-UP komedija (ZG) Karaoke SHOW

 

 

Ulaz besplatan

29.12. (subota)

ZABRANJENO PUŠENJE (BiH) DJEČACI (ST/ZG)

Baltazar (ZG)

THE LAST FEST Ulaz: 40 kn

30.12. (nedjelja)

Bluesline

 

Blues Train

 

 

Ulaz besplatan

31.12. (ponedjeljak - Silvestrovo)

SANE (ZG) Mezcal Moon

DOČEK NOVE GODINE Ulaz besplatan

 

VAkove zimi ni blagdan koncert božićni sajam zabava božić labin fest