Svađa Tulia Demetlike i Daniela Mohorovića na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća

Svađa Tulia Demetlike i Daniela Mohorovića na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća

11.3.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Sinoćnja tematska sjednica labinskog Gradskog vijeća ipak nije mogla proteći bez međusobnih prozivanja vladajućih i oporbe. Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika imao je za potrebu posebno prozvati vijećnike SDP-a Daniela Mohorovića i Jasminu Gruičić, koji su između ostalog govorili i o tome što u labinskom turizmu u proteklih 20 godina, koliko je IDS na vlasti, nije učinjeno. Daniel Mohorović je naime primjetio kako mu je drago da su u četiri godine dvije tematske sjednice posvećene turizmu, ali: (ton – Daniel Mohorović 1). Demetlika je pak kazao kako je goste i izlagače na sjednici prije njezinog početka upozorio da sjednice, pa i ovakve tematske, Gradskog vijeća skrenu na političke teme: (ton – Tulio Demetlika 2). Na kraju je, a nakon što je nabrojio što je sve u 20 godina učinjeno zaključio: (ton – Tulio Demetlika 3). Odgovorio mu je Daniel Mohorović: (ton – Daniel Mohorović 2).

 

Iz Glasa Istre:

 

U raspravi je zaiskrilo između gradonačelnika Tulija Demetlike (IDS) s jedne, te Jasmine Gruičić i Daniela Mohorovića (oboje SDP) s druge strane. Potonji je ustvrdio da se Labin, unatoč strategijama, i dalje razvija stihijski.

- U nas je već postala ''stora užonca'' donijeti plan radi plana i - čekati. Stvorit će se dojam da se nešto radi, a ne prođe dugo da opet nešto ne mijenjamo. Pojavi se strani ulagač pa u Rapcu ne želi graditi hotele, nego apartmane za prodaju. Planiramo gradnju smještajnih kapaciteta u Rapcu, ali dođe investitor koji hoće graditi u Prtlogu pa mu se i to omogući", primijetio je Mohorović.

Mohorovićev istup Demetlika je ocijenio kao posprdno obezvređivanje truda svih aktera - od turističke zajednice, velikih hotelijera i malih iznajmljivača - koji su doprinijeli da se Labin od rudarske pretvori u turističku sredinu. "Žao mi je da se tako nastupa prema tim ljudima; da se netko usuđuje reći da ništa nije učinjeno. Ne mogu dopustiti da se sjednica o razvoju grada pretvara u politički skup", poručio je Demetlika oporbenjacima. (Igor RADIĆ)

 

 

 

 

daniel mohorović gradsko vijeće demetlika turizam demagogija sdp ids strategija