Suzana Mušković i Malvina Mileta na "susretu riječi" u Bedekovčini

Suzana Mušković i Malvina Mileta  na "susretu riječi" u Bedekovčini

1.9.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Udruga Pinta u suradnji s općinom Bedekovčina ove godine organizira 40. književno-recitalnu manifestaciju "Susret riječi". U subotu 5. rujna u 17 sati u OŠ Bedekovčina održat će se završna svečanost na kojoj će se predstaviti najbolji prozni i poetski radovi pristigli na ovogodišnji natječaj. Susretu je cilj promocija i njegovanje hrvatskih dijalekata, a Pinta je neprofitna udruga koja se bavi zaštitom i promicanjem hrvatske kulturne baštine.

Ove godine od istarskih autora svoje će stihove kazivati Malvina Mileta iz Labina, Marija Maretić iz Žminja te Puljani Marija Družeta i Daniel Radočaj. Njihovi će radovi biti uvršteni u zbornik koji prati manifestaciju, gdje će svoje mjesto pronaći i radovi Labinjanke Suzane Mušković, Pazinjanke Ane Krnjus, Ližnjanca Davora Dužmana, Puljanina Vladimira Gagliardija i Marije Pogorilić iz Rovinjskog Sela.

Ove se godine prijavilo 112 autora s 443 rada. Između njih stručni žiri, na čelu s dr. Ivom Kalinskim, izdvojio je radove 48 autora koji su uvršteni u zbornik. (V. B.)

susret riječi suzana mušković kultura pjesme bedekovčina stihovi malvina mileta