Sutra slavimo Tijelovo

Sutra slavimo Tijelovo

3.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sutra je u Hrvatskoj neradni dan. Slavi se Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove i  katolički je blagdan. Tijelovo se slavi u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva, odnosno deveti četvrtak nakon Uskrsa. Za Katoličku crkvu svetkovina je to u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.  Sutra će osobito svečano biti u crkvi Rođenja Marijina u labinskom Starom gradu. Naime, nakon mise koja počinje u 18 sati, vjernici  će se procesijom kroz Labin uputiti do crkve svetog Franje u Podlabin. Putem će za vrijeme procesije bacati latice cvijeća, kao cvjetni tepih Isusu Kristu.

 

 

4. lipnja 2015. Svetkovina Tijelova

O svetkovini Tijelova, u četvrtak, 4. lipnja, u pulskoj prvostolnici, misno slavlje s početkom u 18 sati predvodit će biskup u miru mons. Ivan Milovan. Prije mise pobožnost krunice započinje u 17:30. Nakon mise uslijedit će svečana procesija s Presvetim, Rivom, Ulicom sv. Ivana, te Scalierovom ulicom do crkve sv. Antuna Padovanskog, gdje će biti blagoslov s Presvetim.

13. lipnja 2015. Proslava blagdana sv. Antuna

Porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša svečano misno slavlje o blagdanu sv. Antuna predvodit će u pulskoj župi sv. Antuna Padovanskog u 19 sati. Trodnevnica uoči blagdana održat će se 10., 11. i 12. 6. u 18.30 s prigodnim programom i svjedočenjem. Trodnevnicu predvodi don. Ivan Filipović, duhovnik zajednica „Cenakolo“, koje djeluju u Hrvatskoj, BiH, i drugim zemljama po svijetu, a gdje mladi traže smisao svog života i bijeg od ovisnosti koje ih zarobljavaju. Molitva krunice sv. Antunu svakog dana trodnevnice bit će u 19.40, misa u 20 sati te poslije mise klanjanje i prigodna pobožnost. 

 

Mise na blagdan sv. Antuna su ujutro u 7, 8, 9 i 10.30 sati. Poslijepodne svečanu misu s blagoslovom djece i cvijeća u 17 sati predvodi vlč. Luka Pranjić, a koncelebriranu misu u 19 sati predvodi naš biskup mons. Dražen Kutleša.

tijelovo katoličanstvo svetkovina blagdan misa vjera religija