Sutra predavanje Društva podvodnih aktivnosti o plastici u moru za šestaše labinskih osnovnih škola

Sutra predavanje Društva podvodnih aktivnosti o plastici u moru za šestaše labinskih osnovnih škola

8.11.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

U četvrtak 9. studenog 2023. predstavnik Društva podvodnih aktivnosti Rabac održat će zanimljivo i informativno predavanje za učenike šestih razreda Osnovnih škola "Matija Vlačić" i "Ivo Lola Ribar" o tematici plastike u moru.

Osim istraživanja morskih dubina i samog ronjenja kao uzbudljive aktivnosti, predavač će detaljno predstaviti raznovrsnu ronilačku opremu koju ronioci koriste kako bi sigurno istraživali podvodne svjetove. Tijekom predavanja, djeca će imati priliku vidjeti fascinantne podvodne fotografije koje prikazuju bogatstvo morskog svijeta, ali i fotografije koje prikazuju vrijedan rad ronioca u čišćenju plaža i podmorja, uključujući i predmete koje su izvukli iz morskih dubina.

Naglasak predavanja bit će na alarmantnom problemu morskog otpada, s posebnim fokusom na jednokratnu plastiku. Učenicima će se predstaviti i projekt "Za Labin bez plastike" u sklopu koje je organizirana ova aktivnost.

"Za Labin bez plastike" je inače projekt koji svojim akcijama, i općenito djelovanjem, ima za cilj ne samo smanjiti jednokratnu plastike na labinskom markatu i na području grada, već i osvijestiti o svojem postupcima i utjecajima na okoliš. Nikad nije prerano za edukacija i promjenu navika.

Nositelj projekta "Za Labin bez plastike" je Grad Labin, a ovu aktivnost provodi udruga PET Plus.

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

plastika zagađenje ronjenje dpa rabac predavanje