Sudska parnica s labinskom gradskom vlasti | TAIB I TAJIB - DVA IMENA DVIJE OSOBE Je li moguće da zbog zamjene identiteta ne može otkupiti stan?

Sudska parnica s labinskom gradskom vlasti | TAIB I TAJIB - DVA IMENA DVIJE OSOBE Je li moguće da zbog zamjene identiteta ne može otkupiti stan?

31.8.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

 "Htjela bih samo, ako je moguće, da objavite jednu veliku nepravdu načinjenu mom tati 100-postotnom invalidu s mirovinom od 3.500 tisuće kuna koji vodi sudsku parnicu s labinskom gradskom vlasti i koji redovito gubi parnice jer mu ne dozvoljavaju otkupiti stan po cijeni koja je bila prije 25 godina kad su svi rudari otkupljivali stan i još otkupljuju po cijeni od 50 eura po kvadratu". Tako započinje pismo kćerke 100-postotnog invalida Tajiba Osmića koji sa suprugom Džemilom živi u stanu od pedesetak četvornih metra u gradskom vlasništvu na adresi Ulica Matije Vlačića 22.

Kako nam je nadalje pojasnila kćerka, ocu, koji ima 70 godina, rekli su da mora stan, u kojem živi već 40 godina i nad kojim ima stanarsko pravo, otkupiti za 50 tisuća eura. Rata bi mu došla 200 eura mjesečno i stoga se pita kako će njezin otac živjeti, što će jesti i čime će plaćati lijekove, a mora jer je psihijatrijski bolesnik. "Da li je u redu da jedan 100-postotni invalid mora voditi sudsku parnicu s gradskom vlasti. Voljela bih da napokon moj otac dobije parnicu i da može isplaćivati stan 50 eura mjesečno", napisala je uznemirena kćerka.

Tajib je nekada bio rudar, radio je u rudniku osam godina i osam dana, dok jednog dana nije na otkopu bio zatrpan i teško ozlijeđen. Bilo mu je tada tek 28 godina, stradala mu je kralježnica i noga, u koljeno mu je ugrađena plastika. Nakon operacija i liječenja te prekvalifikacije radio je još neko vrijeme u radionici rudnika da bi početkom 90-ih godina otišao u mirovinu. Tada počinje drugi dio njegove životne havarije jer je to bilo vrijeme otkupa društvenih stanova.

- Živim sa suprugom u stanu od 50-ak kvadrata u vlasništvu Grada Labina, dok kćerka živi sama. U Labin sam doveo i svoja četiri brata, a jedan se zove gotovo isto kao i ja, razlika je u jednom slovu. On je Taib, a ja Tajib i svi smo podnijeli zahtjev za otkup društvenog stana u kojem smo stanovali. Ja sam svoj zahtjev predao službeniku Gaetanu iz Raše koji je tada radio na tim poslovima. Moj brat je tada živio na adresi Ulica Matije Vlačića 18, a ja Ulica Matije Vlačića 15/1. Nismo se nikada selili, ali je Grad promijenio nazive ulica pa brat sada živi u stanu kojeg je otkupio od Grada u Ulici Matka Laginje 18, a mi u Matije Vlačića 22 u stanu koji je još uvijek u gradskom vlasništvu i kojeg nisam mogao otkupiti jer tvrde da nisam na vrijeme predao zahtjev, gotovo u dahu ispričao nam je Osmić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU


Autor: Branko BIOČIĆ


tajib osmić parnica otkup stana umirovljenik zamjena identiteta taib osmić stanarsko pravo