Studijsko putovanje u Belgiju profesora labinske Srednje škole i SŠ Ivanca (14.3.-18.3.2016.)

Studijsko putovanje u Belgiju profesora labinske Srednje škole i SŠ Ivanca (14.3.-18.3.2016.)

29.3.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U sklopu EU projekta „Heureka – spoznajom do uspjeha“ profesori SŠMB-a (Karmen Diminić Milevoj, Ticijana Šumberac, Đani Žufić i Eler Diminić predvođeni ravnateljem Čedomirom Ružićem) i kolegicama i kolegama iz Srednje škole Ivanec iz Ivanca, kao nositelja projekta, s ravnateljicom Lidijom Kozinom na čelu, od 14.3. do 18.3. boravili su u stručnom posjetu Belgiji sa ciljem upoznavanja njihovog sustava školstva i suvremenih metoda poučavanja te internacionalnih škola u sklopu NATO baze SHAPE u Monsu nedaleko Bruxellesa.

 Prisustvovali su stručnim predavanjima na Univerzitetu u Monsu, nastavi US Middle school u SHAPE-u, gdje se nastava izvodi najsuvremenijim nastavnim pomagalima i preko interaktivne ploče. Prednosti ovakve nastave leže u činjenici da se sve što rade nastavnici i učenici može se pohraniti pa učenici nastavnim sadržajima mogu naknadno pristupiti dok rješavaju domaće zadaće ili se pripremaju za ispite. Gradivo se na taj način obrađuje u puno manjem obimu nego je to kod nas.

 

 Imali su priliku upoznati i dvije državne škole Athénée Royal Jules Borde - jednu strukovnu školu gdje se učenici osposobljavaju za rad, dok druga škola priprema učenike za nastavak školovanja (gimnazijski program). U popodnevnom terminu bili smo na upoznavanju kulturnih znamenitosti Bruxellesa. Stručna posjeta je bila sadržajna, sveobuhvatna i vrlo korisna jer nam daje motivaciju za uključivanje u čim više projekata pomoću kojih bismo mogli nabaviti najsuvremeniju opremu.

 

 

više na ssmb.hr

 

 

 

srednja škola mate blažina brisel obrazovanje eu heureka studijsko putovanje čedomir ružić