Prvi maj M - Prvi maj

Strategija LAG-a „Istočna Istra“ između pet najboljih ocijenjenih lokalnih razvojnih strategija

Strategija LAG-a „Istočna Istra“ između pet najboljih ocijenjenih lokalnih razvojnih strategija

7.11.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju privremeno je odabrala 54 lokalne akcijske grupe (LAG) za provedbu lokalnih razvojnih strategija (LRS) do 2020.

Lokalna razvojna strategija LAG-a „Istočna Istra“ ocijenjena je sa visokih 95 bodova što je svrstava između 5 najboljih ocjenjenih strategija u RH i najbolje ocijenjenu između četiri LAG-ova u Istarskoj županiji. Proces izrade strategije započeo je u listopadu 2015. godine, a završio je krajem lipnja 2016. godine usvajanjem strategije od strane Skupštine LAG-a „Istočna Istra“.

Prema privremenoj Odluci LAG-u Istočna Istra dodijeljeno je 8.183.225,40 HRK za provedbu podmjera 19.2, 19.3. i 19.4 Programa ruralnog razvoja. Nakon postupka rješavanja prigovora i moguće ponovne administrativne obrade, Agencija za plaćanja će provesti postupak uvećanja viška raspoloživih sredstava i izdati konačne Odluke.

Na temelju Lokalne razvojne strategije LAG će raspisivati natječaje za financiranje projekata javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja LAG-a sukladno mjerama Programa ruralnog razvoja koje su opisane u strategiji LAG-a.  Uloga LAG-a u predstojećem razdoblju bitno jača i tome će izravno pridonijeti raspisivanjem natječaja i odabirom projekta koji su u skladu sa Lokalnom razvojnom strategijom.

 

lag akcijska grupa opg gospodarstvo strategija lag istočna istra financiranje