Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva javnost da se suzdrži od većih javnih okupljanja

Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva javnost da se suzdrži od većih javnih okupljanja

26.10.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Stožer civilne zaštite Istarske županije s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju poziva javnost da se suzdrži od većih javnih okupljanja i rizičnih kontakata u epidemiji bolesti COVID - 19.

Značajno povećani broj novo zaraženih osoba već je doveo do preopterećenja zdravstvenog sustava, osobito Opće bolnice Pula, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ali i drugih zdravstvenih ustanova.

U prethodnom kratkom razdoblju značajno su povećane brojke novo zaraženih osoba i u školskom te u sustavu socijalne skrbi.

Stožer civilne zaštite Istarske županije stoga, poziva škole i osnivače da procijene rizik u svojem okruženju i sukladno tome donesu odluke o načinu izvođenja nastave, te slobodnih i sportskih aktivnosti.

Stožer civilne zaštite Istarske županije naglašava potrebu poštivanja propisanih epidemioloških mjera, a osobito poštivanja propisanog razmaka/distance i potrebe nošenja zaštitnih maski, te apelira na potrebu cijepljenja, osobito prvog cijepljenja, kao osnovnog rješenja za mogućnost izlaska iz epidemije, javljaju iz Stožera.

covid 19 stožer civilna zaštita