Što uopće rade istarski zastupnici u Saboru?

Što uopće rade istarski zastupnici u Saboru?

6.3.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Hrvatski sabor donio je sinoć državni proračun za ovu godinu "težak" gotovo 120 milijarda kuna. Proračunom su planirani prihodi od 115,6 milijarda, a rashodi od 119,4 milijarde kuna. Parlamentarna većina u Hrvatskom saboru prethodno je odbila 421 zastupnički amandman na prijedlog proračuna.

Kako u saborskoj raspravi, tako i u medijima, IDS-ovi su se zastupnici obrušavali na proračun, proglasivši ga, između ostalog i „anti-istarskim“. Prigodom samog glasanja o tom i takvom proračunu, za koji je u konačnici glasao 81 zastupnik, a protiv ih je bilo 48, u sabornici nije bilo zastupnika IDS-a. Istarski trojac, dakle, nije glasao ni „za“ ni „protiv“ a zanimljivo je da su im društvo izvan sabornice, slučajno il ne, radili Glavaševi regionalci iz HDSSB-a.

- Ne pada mi na pamet da Vladi dignem ruku za proračun, kazao je jučer Damir Kajin. Nije mu, međutim, kao ni Borisu Miletiću i Marinu Brkariću, palo na pamet da digne ruku protiv, čime bi se potvrdili javno proklamirani stavovi. Naravno, u slučaju da ne postoje dogovori 'ispod stola'.

istarski zastupnici proračun sabor malverzacije