Što su o referendumu rekli u Pićnu i Svetoj Nedelji

Što su o referendumu rekli u Pićnu i Svetoj Nedelji

24.2.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Vijećnici Općine Pićan jednoglasno su prihvatili zaključak o raspisivanju savjetodavnog referenduma  o izgradnji Plomina C 500 na ugljen. Nezavisni vijećnik Branko Ružić predložio je da se Županijskoj skupštini sugerira raspisivanje referenduma za Istarsku županiju, o njegovom se prijedlogu i glasalo, ali podržalo ga je samo troje vijećnika.

Ružić je u raspravi također kazao kako je raspisivanje referenduma još jedan pokušaj obmanjivanja javnosti. Par dana prije nego što Vlada treba potpisati ugovor s investitorom mi raspravljamo o raspisivanju referenduma. Ovim činom, kazao je Ružić, obmanjuje se javnost i kupuju lokalni izbori, dok labinski gradonačelnik na taj način očekuje ulazak u uži krug za Sabor. Kazao je i kako je lokalni referendum, samo za područje Labinštine unaprijed osuđen na propast, jer građani Labinštine neće izaći u velikom broju, što u konačnici IDS-u i odgovara, zaključio je nezavisni vijećnik Branko Ružić.

I vijećnici Svete Nedelje jednoglasno su se izjasnili za referendum. Nezavisni vijećnik Miljenko Vidić u raspravi je kazao: (ton – Miljenko Vidić). Susie Blašković, također nezavisna vijećnica mišljenja je: (ton – Susie Blašković).  Vijećnik IDS-a Andrea Černjul primijetio je da savjetodavni referendum: (ton – Andrea Černjul). Zašto savjetodavni referendum pojasnio je predsjednik Vijeća SDP-ovac Mladen Vlačić: (ton – Mladen Vlačić). Raspisivanje savjetodavnog referenduma jednoglasno su podržali i donijeli odluku o njegovom održavanju i vijećnici raškog Općinskog vijeća.

 

Link na Radio Labin

 

 

andrea černjul mladen vlačić općina sveta nedelja susie blašković miljenko vidić te plomin te plomin 3 tep c