Stari Labin od danas i bez javnog bilježnika

Stari Labin od danas i bez javnog bilježnika

27.10.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Epidemija iseljavanja poduzetnika i drugih poslovnih ljudi iz starog grada nastavila se danas preseljenjem Rite Udovičić, jedinog javnog bilježnika u Labinu, koja je godinama svoj ured imala u Ulici svete Katarine.

Napuštanje starog Labina od strane poslovnog svijeta započelo je prije nekoliko godina preseljenjem Porezne službe u novi dio grada, čemu ubrzo dodatni zamah daje odlazak nekadašnje Istarske banke u isti dio Podlabina.

Novi val odlazaka započeo je ove godine u Ulici svete Katarine nakon početka gradnje stambeno-poslovne zgrade u tom dijelu drevnog grada, čime su se dodatno povećale nevolje s parkiranjem, čime je život u njemu dodatno zamro.

Labin već duše vremena ima samo jednog javnog bilježnika, a uskoro bi mogao dobiti novog, s velikom vjerojatnošću da će to biti sadašnji predsjednik Općinskog suda u Labin. Donedavno su oba notara imale ured u starom gradu, u kojem se nalazi i sjedište Općinskog suda, a sada je vrlo moguće da oba ureduju u novom dijelu grada, u kojoj se nalaze sve banke, ZAP, knjigovodstveni biroi i drugi.

M.M. 

Javn bilježnik Rita Udovičić preseljenje Stari Grad Labin Ulica Svete Katarine Donji grad