Srednja škola Mate Blažine Labin dobitnica KA2 Erasmus+ projekta „Green school“

Srednja škola Mate Blažine Labin dobitnica KA2 Erasmus+ projekta „Green school“

18.10.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Gimnazijalci, maturanti IV.o razreda, Ilaria Milevoj, Emilia Kanciani, Marino Voćanec i Roberto Diminić će sa profesoricama Višnjom Šverko i Sandrom Juran sudjelovati od 19. do 23.10. u Torinu na prvom od projektnih susreta u sklopu KA2 Erasmus+ projekta „Green school", kojeg je ostvarila Srednja škola Mate Blažine, a koji će trajati dvije godine.


U projekt je uključeno još pet srednjih škola iz pet različitih zemalja i to iz Italije, koji su nosioci projekta, Njemačke, Španjolske, Mađarske i Poljske .
Projekt nosi ime „Zelena škola" jer će se temeljiti na ljekovitom bilju i njegovoj primjeni u farmakološkim proizvodima, a jedan od ciljeva projekta je i plasman tih proizvoda na tržište nerazvijenih zemalja u Africi koje oskudijevaju u istom.
Stoga će učenici u Torinu imati priliku sudjelovati u izradi galenskih preparata na bazi ljekovitog bilja na Farmaceutskom fakultetu u Torinu te posjetiti Svjetsku izložbu EXPO u Milanu.  Inače, Svjetska izložba EXPO u Milanu održava se  pod motom „Prehrana planeta, energija života" i na njoj sudjeluje preko 140 zemalja.

Poveznice:
Hodogram aktivnosti - pdf


Prezentacija Labina 

Prezentacija Škole

 

Više ovdje

 

ssmb.hr

 

 

srednja škola mate blažina obrazovanje eu edukacija erasmus Ilaria Milevoj Emilia Kanciani Marino Voćanec Roberto Diminić zelena škola school