Srebrna priznanja labinskim učenicima na 5. Zagreb Guitar Festivalu

Srebrna priznanja labinskim učenicima na 5. Zagreb Guitar Festivalu

7.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Na 5. Zagreb Guitar Festivalu, koji se održavao od 31.03.-6.04.2019., našu školu predstavljala su tri učenika iz klase učiteljice Olge Knapić. Bili su to Matija Vugriniček i Marko Levak u 2. kategoriji te Rikardo Načinović u 3. kategoriji. Među brojnom konkurencijom sudionika iz različitih zemalja, sva trojica su zaslužila srebrna priznanja na čemu im iskreno čestitamo i želimo još mnogo daljnjih nastupa i nagrada. Po završetku natjecanja, Marko, Matija i Rikardo, u pratnji učitelja Szymona Pietrzaka, prisustvovali su koncertu pod nazivom „Večer Brazila“, gdje ih je svojom izvedbom oduševio poznati Yamando Costa.


Budući da je Zagreb Guitar Festival, osim natjecanja, aktivnim i pasivnim sudionicima omogućavao i sudjelovanje na brojnim aktivnostima poput različitih predavanja, sudjelovanja na seminarima kod poznatih gitarskih pedagoga ili posjet svakodnevnim koncertima eminentnih gitarista, odlučili smo omogućiti učenicima Gitarskog odjela posjet na dva koncerta izvrsnih gitarista. Prvi od koncerta bio je mladi hrvatski gitarist Dominik Carević, a nakon njega naši učenici su imali čast slušati svjetski poznati duo braće Assad - koji su publiku oduševili svojim izvrsnim sviranjem i ispunili koncertnu dvoranu Muzeja Mimare do posljednjeg mjesta.

Bilo je to neprocjenjivo iskustvo za naše mlade gitariste. Između koncerta, učenici su prisustvovali i zanimljivom predavanju prof. Carla Marchiona, a po dolasku u Zagreb, posjetili su i zagrebačku Muzičku Akademiju, njenu koncertnu dvoranu, knjižnicu i učionice. Ovaj jedinstveni gitarski tjedan, zasigurno će svim učenicima ostati u dugom i lijepom sjećanju.


FB

matija vugriniček marko levak rikardo načinović glazba uš matko brajša rašan