Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Športskom ribolovnom društvu "Galeb" iz Raše priznanje za 30 godina djelovanja

Športskom ribolovnom društvu "Galeb" iz Raše priznanje za 30 godina djelovanja

14.4.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Savez za športski ribolov na moru Istarske županije održao je u subotu redovnu godišnju skupštinu. Prihvaćena su izvješća o radu i poslovanju u 2007., doneseni financijski i plan rada za ovu godinu te kalendar natjecanja.
Najveći uspjeh saveza u prošloj godini bio je treće uzastopno osvajanje Kupa Hrvatske, zbog čega mu je prijelazni pehar pripao u trajno vlasništvo.

Predsjednik Željko Kiršić uručio je priznanja najuspješnijim natjecateljima: Mattiji Vidonisu, Ivanu Vrbatu i Mirjani Vrbat iz umaške »Udice«, Stefanu Stelku iz novigradskog »Ribona«, Robertu Veggianu iz vrsarskog »Baraja«, Alenu Biliću iz rovinjske »Meduze«, Josipu Urtiju iz »Medulina« te Davoru Filipetiju iz raškog »Galeba«.

Najuspješnija udruga bila je »Udica« za koju je plaketu primio predsjednik Anton Vrbat.

»Galeb« je dobio priznanje za trideset godina djelovanja.


Klupska natjecanja održat će u sljedeća tri tjedna nakon čega slijede međuopćinska te županijsko prvenstvo. U kalendaru se ističe svjetsko prvenstvo za mlađe od 21 godine iz brodice kojemu će od 7. do 15. lipnja domaćin biti novigradski »Ribon«.
Baljanska udruga »Colonne 04« isključena je iz saveza zbog nepodmirivanja obveza, a isto je prijetilo fažanskom »Štinjanu«, »Trili« iz Lovrečice i pulskom »Vinkuranu«, udrugama koje su ih uspjele podmiriti u posljednji trenutak. U članstvo su primljene udruge »Istra« iz Buja i »Funtana-Osipovica« iz Medulina.


Minutom šutnje odana je počast preminulim članovima: predsjedniku Nadzornog odbora saveza Riku Cinku i tajniku porečkog »Zubaca« Dragi Božiću.

društvo Galeb sportski ribolov podvodni ribolov Raša obljetnica priznanje sjednica Davor Filipeti