Sportske manifestacije u povodu Dana Grada Labina

Sportske manifestacije u povodu Dana Grada Labina

7.8.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu, 09. kolovoza započinju sportske priredbe u povodu Dana Grada Labina. Najprije će taj dan u 09,oo sati na stazu Dubrove MTB rekreativci u utrci koja nema natjecateljski već promotivni karakter.

Dan kasnije u nedjelju, 10. kolovoza u 10,oo sati u prostorijama RIŠ-a (đački dom) na rasporedu je šahovski turnir na kojemu su do sada svoje sudjelovanje potvrdili članovi ŠK Labin i ŠK Pula a očekuje se i nastup šahista iz ostalih istarskih klubova. Igra se švicarskim sustavom natjecanja u devet ili jedanaest kola, ovisno o broju sudionika. Turnir je brzopotezni u vremenu od pet minuta po igraču.

 

U petak, 15. kolovoza na igralištu OŠ Ivo Lola Ribar, MNK Albona organizira malonogometni turnir šest momčadi.

 

Dan kasnije u subotu, 16. kolovoza na boćalištima Vineža i Labina na rasporedu je sportski najkvalitetnija priredba u povodu Dana Grada Labina. Tradicionalni, dvadeset sedmi po redu memorijalni boćarski turnir „Josip Ružić“ u organizaciji BK Rudar iz Labina. Igrati će se utakmice parova s dva igrača plus jedna izmjena. Turnir će biti međunarodnog karaktera jer će uz najbolje istarske i momčadi s Labinštine nastupiti i dvije momčadi iz Slovenije. Ukupno će igrati šesnaest momčadi a u prvoj fazi ujutro će se na Vinežu i Labinu razigravati u četiri skupine, sustavom na dvije pobjede. Poslijepodne i navečer u Labinu slijedi ¼ i ½ te finale i susret za treće mjesto. Najbolje će peharima nagraditi TZ Grada Labina.

 

Istu večer u 18,oo sati na rasporedu je i dvanaesta tradicionalna ulična utrka Grada Labina koja se trči u Starom gradu i Presici.

 

LabinSport 

Dani Grada Labina sport manifestacija šahovski turnir MTB boće boćarski turnir Josip Ružić