Smilović: "Ovdje će izbiti rat?"

Smilović: "Ovdje će izbiti rat?"

4.9.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Sinoć sam oko dva sata sjedio na terasi gostione 300 m od Rockwoola, izložen zraku ''prve kategorije'', tako da me poslije kada sam se zatvorio u kuću još dva sata pekao nos i oči. Da su mi bili blizu ja bi ga tako natrljao i Jakovčiću, Zidariću i svoj ostaloj županijskoj bagri koja vjeruje ''instrumentima'' više nego ljudima.

Pogledao sam http://www.ekonerg.hr/rockwool/default.asp mjerenja i nema što prva kategorija ali kako. Prvo što mi je upalo u oči je

 


NAPOMENA: Podaci se spremaju na server automatski i podložni su naknadnim promjenama te se u ovom obliku ne mogu upotrijebiti za kategorizaciju kakvoće zraka.
Rockwool Adriatic ne snosi odgovornost za pogreške nastale u prikazu podataka.


© EKONERG - Institut za energetiku i zaštitu okoliša d.o.o.

 

 

Prikazivanje na internetu služi za obmanjivanje građana odnosno još jedan način ispiranja mozga. Koliko su vjerodostojni podaci koji se ''…u ovom obliku ne mogu upotrijebiti…'', a čiju obradu nitko ne kontrolira, a još kada se tome doda da to radi ''proslavljeni'' Ekonerg onda svaki daljnji komentar postaje suvišan.

 

 

 

Da su podaci takvi i producirani u tu svrhu, priznaje i sam Rockwool, jer se ogradio od moguće tužbe za obmanu javnosti. Zašto se građanima ne prikazuje on-line mjerenja koja imaju na kontrolnom pultu u tvornici, nego nam se prikazuje ''teorija sarme''. Njihovi upravitelji sve to jako dobro znaju, pa zato sami po noći promatraju što nam rade, vjerojatno je njihov dojam malo ublažen (po službenoj dužnosti), a i ono što akceptiraju je dovoljno.

 

 

Sinoć su Stentof i Boi bili na jednom od takvih izviđanja, pored ostalog i samo 300 m dalje od moje pozicije i dobro znaju da je to istina, istovremeno tjeraju mediokritete među zaposlenima da mlate po internetu kako bi dokazali smo mi budale. Jakovčić pošalje Božičevićku da potvrdi ono što joj kaže, pa se smjesti kod Matilde i ''ništa ne čuje ni ne vidi'', pa to i je definicija pravde, pogotovo Hrvatske.

 

 

 

Jakovčić, kuha svoju juhu, i navodno na zadnjem poglavarstvu nije bio jer je imao neku virozu, valjda nije salmonela. Ali zato ga Drandić hvali kako surađuje sa Građanskom inicijativom. Gospodine Drandiću imate li neki dokument o tome, je sam bio prisutan, nikakav dokument nije sastavljen i ''to se nije desilo''.

 

 

 

Jakovčić se odazvao na poziv Građenske inicijative od 18.07.2008, sa 45 (četrdeset pet) dana zakašnjenja (a kako stoji u zakonu). Odazvao se je da nas prevede žedne preko vode. Ignorira istinu da ima još ''vode'' koja će i njemu preći grlo, neka se sjeti tko ga je stavio u čamac, Rockwool sigurno nije. Koliko nas ''vozaju'' pokazuje i to da su sad izvukli "Zaključke komisije". Interesantni su datumi oformljena 07.12.2007 izvještaj 22.07.2008, a poglavarstvo je razmotrilo 02.09.2008. sve skupa jako asocira na Kornate, ali ovo je Pićanska tragedija.

Postavlja se pitanje koji je izlaz iz situacije, i dali vlast želi žrtvovat 2000 ljudi za nepoznate ciljeve. Da situacija postaje napeta procjenjuje i MUP koji je već za prosvjed ''''sakrio'''' 50 specijalaca unutar tvornice. Osjećam da će ovakvo ponašanje Jakovćića dovesti do neželjenih posljedica za njega i građane – a odgovornost je ipak prvenstveno na njemu.

 

Izvor: Smilović.bloger.hr

 

 

Rockwool Čambarelići Zajci mjerne stanice Ivan Smilović blog ekologija