Službeno Izvješće sa 30. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina - 48 mališana s Labinštine nije se uspjelo upisati u jaslice - planira se proširenje

Službeno Izvješće sa 30. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina - 48 mališana s Labinštine nije se uspjelo upisati u jaslice - planira se proširenje

27.6.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sinoć održanoj 30. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina prihvaćeno je Izvješće o planu upisa djece u jaslice/vrtić za pedagošku 2012/2013. Godinu u Dječji vrtić „Pjerina Verbanac".

 

Naime, u razdoblju od 14. do 28. svibnja 2012. godine obavljeni su upisi djece u Dječji vrtić «Pjerina Verbanac» Labin za novu pedagošku  godinu te je evidentirano 185 prijava, od čega najveći broj, njih 93 za jaslice.

 

S područja Grada Labina u jaslice je prijavljeno 67 mališana a primljeno je njih 45. Dvadeset i dvoje djece s područja Grada Labina ostalo je neupisano u jaslice, ali kako je istaknula ravnateljica vrtića Irene Smoković nakon razgovora sa roditeljima, iskustvo pokazuje da će se do kraja rujna taj broj neupisane djece svesti na minimum.

 

S područja ostalih općina Labinšćine neupisano je daljnjih 26-tero djece. U raspravi, zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan naglasila je da je u tijeku izrada projektne dokumentacije za proširenje jaslica, čime bi se moglo udovoljiti iskazanim potrebama.

 

S druge pak strane, svi prijavljeni za vrtićke skupine su ujedno i primljeni. Na zahtjev gradskih vijećnika, na jednoj od slijedećih sjednica biti će prezentiran izvještaj Dječjeg vrtića „Gloria“.

 

Gradski vijećnici usvojili su Odluku o uspostavljanju suradnje i prijateljstva između Grada Labina u Republici Hrvatskoj i Općine Struga u Republici Makedoniji.

 

Naime, Grad Labin i Općina Struga od mjeseca travnja ove godine potpisnici su Pisma namjere kojim je utvrđen obostrani interes potpisnica u razvoju  prijateljskih odnosa i međusobne suradnje u području znanosti, obrazovanja, ekonomije, gospodarstva, okoliša, javnog zdravstva, turizma, kulture i sporta.

 

Ovom Odlukom zadužuje se Gradonačelnik Grada Labina i Odbor Gradskog vijeća Grada Labina za suradnju s općinama, gradovima, županijama, regijama i međunarodnu suradnju da pripreme tekst sporazuma o suradnji Grada Labina i Općine Struga s ciljem uspostavljanja prijateljskih odnosa i unapređenja već postojećih prijateljskih veza.

 

Gradski vijećnici usvojili su izvješća o radu Pučkog otvorenog učilišta Labin i Gradske knjižnice Labin. 

jaslice gradsko vijeće vrtić irene smoković