Službeno izvješće sa 19. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina - sva gradska trgovačka društva 2010. godinu završila u plusu

Službeno izvješće sa 19. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina  - sva gradska trgovačka društva 2010. godinu završila u plusu

17.5.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sinoć održanoj 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Labina razmatrana su i usvojena izvješća o poslovanju četiri gradske tvrtke u 2010. godini. Izvješća se odnose na poslovanje Trgovačkog društva 1. Maj Labin d.o.o. Labin, Vodovod d.o.o. Labin, Labin Stan d.o.o. Labin te Trgovačko društvo Labin 2000 d.o.o. Labin. Vodovod Labin ostvario je dobit od 90.683,00 kuna, što je veliki iskorak u pozitivnom poslovanju s obzirom da je 2009. godine ostvaren gubitak od 1,2 milijuna kuna. U odnosu na pretprošlu godinu lani su porasli i prihodi. Oni su 2010. godine iznosili 17,7 milijuna kuna, što je oko 750 tisuća kuna više nego godinu dana ranije. Komunalno poduzeće "1. Maj" Labin lani je ostvarilo dobit od 64.869 kuna, a ukupni prihod iznosio je 23,9 milijuna kuna. Labin stan je tijekom 2010. godine uprihodovao 1,33 milijuna kuna i ostvario dobit od 12.694 kuna, a Labin 2000 je poslovnu godinu završio sa ostvarenom dobiti od 1.925 kuna.

 

Gradski su vijećnici usvojili Odluku o uređenju prometa na području Grada Labina. Naime, na  temelju Zakona o sigurnosti prometa na cestama jedinice lokalne samouprave dužne su obavljati poslove koji se odnose na promet na svom području, a prije svega one koji određuju ceste s prednošću prolaska, dvosmjerni, odnosno jednosmjerni promet, sustav tehničkog uređenja prometa i upravljanje prometom putem elektroničkih sustava i video nadzora, ograničenja brzine kretanja vozila, promet pješaka, biciklista, vozača mopeda, turističkog vlaka i zaprežnih kola, gonjenja i vođenja stoke, parkirališne površine i način parkiranja, zabrane parkiranja i mjesta ograničenog parkiranja, zone smirenog prometa, blokiranje autobusa, teretnih automobila, priključnih vozila i radnih strojeva na mjestima koja nisu namijenjena za parkiranje tih vrsta vozila i način deblokade tih vozila, postavljanje i održavanje zaštitnih ograda za pješake na opasnim mjestima, pješačke zone, sigurne pravce za kretanje školske djece, posebne tehničke mjere za sigurnost pješaka i biciklista u blizini obrazovnih, zdravstvenih i drugih ustanova, igrališta, kino dvorana i sl., uklanjanje dotrajalih, oštećenih i napuštenih vozila, površinu na kojoj će se obavljati: test vožnja, terenska vožnja (cross), vožnja izvan kolnika (off road), sportske, enduro i promidžbene vožnje, uvjete prometovanja vozila opskrbe u zonama smirenog prometa i pješačkim zonama, organiziranje školske prometne jedinice ili prometne jedinice mladeži.

 

Vijećnici su potvrdili Odluku o izmjeni Odluke o donošenju Izjave o usklađivanju Društva s ograničenom odgovornošću Labin 2000 sa Zakonom o trgovačkim društvima. U cilju restrukturiranja poslovanja, Skupština društva Labin 2000 d.o.o. je na 21. Skupštini društva održanoj 4. svibnja 2011. jednoglasno donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o donošenju Izjave o usklađivanju društva s ograničenom odgovornošću Labin 2000 sa Zakonom o trgovačkim društvima kojim se mijenja sjedište trgovačkog društva na novu adresu: Vinež 81, 52220 Labin.

 

Nadalje, vijećnici su prihvatili Odluku o prihvaćanju teksta o pristupanju „Sporazumu Gradonačelnika„ u okviru programa „Inteligentna energija u Europi ( Projekt City_SEC)“ kao i Odluku o izmjeni i dopuni odluke o Godišnjoj nagradi Roberto i Danijela Giannini.

labin trgovačka društva labin2000 vodovod labin vodovod d.o.o labinstan komunalno prvi maj 1. maj