Službeno izvješće sa 95. redovne sjednice Poglavarstva Grada Labina

Službeno  izvješće sa 95. redovne sjednice Poglavarstva Grada Labina

11.12.2008. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na svojoj redovnoj sjednici održanoj u srijedu, 10. prosinca 2008. godine članovi Poglavarstva Grada Labina donijeli su Odluku o mirovanju prava na stipendiju u školskoj 2008/2009. godini za 12 studenata. Studentica Damira Omanović, dobitnica stipendije Grada Labina u školskoj godini 2008/2009. dobila je i županijsku stipendiju, međutim kako korisnik stipendije Grada Labina ne može primati još jednu stipendiju. Ova stipendija dodjeljuje se sljedećem studentu na listi Ivani Kraljić

Jednokratne nagrade stipendistima za školsku godinu 2007/2008. dodijeljene su dvama učenicima i 23 studenta u iznosu 500,00 kn za učenike i 700,00 kn za studente.

Poglavarstvo je donijelo i Zaključak o raspoređivanju proračunskih sredstava odnosno jednokratne stipendije u iznosu od 1.600,00 kn Marku Hrvatinu, redovnom studentu upisanom na interdisciplinarni poslijediplomski studij Konferencijskog prevođenja.

Poglavarstvo Grada Labina donijelo je Odluku o početku postupka javne nabave za uslugu izrade projektne dokumentacije za izgradnju komunalne i druge infrastrukture u Poslovnoj zoni Vinež – II faza čije je procijenjena vrijednost predmetnog dijela nabave 409.836,10 kn.

Srednjoj školi Mate Blažine raspoređena su proračunska sredstva u iznosu od 16.000 kn za pomoć u nabavi laserskog mjernog sustava, te Udruzi Lijepa naša Zagreb u iznosu od 8.000 kn za provođenje međunarodnog programa Eko-škole u osnovnim školama na području Grada Labina.

Zajednici Bošnjaka Labin raspoređeno je 17 tisuća kuna za organizaciju dočeka Nove godine na Trgu labinskih rudara.

Poglavarstvo Grada Labina, na osnovu zahtjeva o povratu neamortiziranih uloženih vlastitih sredstava, koji je podnio Robi Milevoj, vlasnik Obrta za usluge i trgovinu „Kapra“ iz Labina, donijelo je zaključak o povratu uloženih sredstava sklapanjem Sporazuma između Grada Labina i vlasnika Obrta.

Ove će godine Grad Labin svojim umirovljenicima, čija visina mirovine iznosi do 2.000,00 kuna, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana dodijeliti jednokratnu pomoć od 200 kn. Ostali umirovljenici s područja Grada Labina ostvaruju pravo na poklon bon u vrijednosti od 100,00 kuna. Građani, korisnici Socijalnog programa Grada Labina ostvaruju također pravo na poklon bon u vrijednosti od 200,00 kuna.

Poglavarstvo je na sjednici donijelo Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima u Gradu Labinu kojim se predlaže uvođenje dviju novih komunalnih djelatnosti: oglašavanje te upravljanje na javnim površinama koje će obavljati gradsko trgovačko društvo Labin 2000. Ovaj se prijedlog Zaključka kao i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Izmjene Socijalnog programa Grada Labina za 2008. godinu upućuje na razmatranje i usvajanje Gradskom vijeću Grada Labina.

Na ovoj je sjednici donesen Zaključak o izjašnjavanju o amandmanima na prijedlog Proračuna Grada Labina za 2009. godinu sa pripadajućim programima. Neki su amandmani u potpunosti prihvaćeni, neki djelomično, a tek ih je nekoliko odbijeno. S time u svezi donesen je novi prijedlog Proračuna Grada Labina za 2009. godinu sa pripadajućim programima koji se upućuje na usvajanje Gradskom vijeću Grada Labina.

proračun jednokratne stipendije stipendije umirovljenici doček nove godine Kapra pokloni bon poglavarstvo sjednica Marko Hrvatin Trg labinskih rudara