Slučaj Rockwool: Udruga Naša zemlja prijavljuje novinara Poslovnog dnevnika HND-u zbog povrede Kodeksa časti

Slučaj Rockwool: Udruga Naša zemlja prijavljuje novinara Poslovnog dnevnika HND-u zbog povrede Kodeksa časti

13.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Labinske ekološke udruge Naša zemlja i Pineta povodom objave članka: Slučaj Rockwool – o PR-u, marketingu, medijima, zagađivanju i izjavi `Prosvjedovao sam protiv Rockwoola za 200 kuna`koji je u Poslovnom dnevniku objavljen pod originalnim naslovnom Političari su doveli Rockwool u Istru, oni ga sada i tjeraju s potpisom novinara Saše Vejnovića, a kojim se prosvjednike protiv tvornice kamene vune teško optužuje za uzimanje novca da bi se odazvali prosvjedu, objavljuju reakciju koju prenosimo u cijelosti:

(Na gore navedeni članak se Rockwoolov PR i sam pozvao čime je proširio u medijima upravo ovaj tekst)

 

´Povodom najnovijih konstrukcija Rockwool-ovog PR-a u kojima se aludira da mještani koji svoje nezadovoljstvo radom tvornice Rockwool izražavaju prosvjedima za to dobivaju novac donosimo priopćenje za javnost.

 

Navedenu izjavu oštro osuđujemo i kao udruga građana ograđujemo se od navedenih izjava. Smatramo da su takve i slične optužbe konstrukcija samog Rockwoola ili onih koji rade u njegovoj službi, a sve u cilju diskreditiranja poštenih ljudi i civilnih udruga koje se bore za čist zrak i okoliš.

 

Ovakav istup u medijima govori o tome koliko su rezultati nezavisnih ispitivanja obznanjenih na posljednjoj sjednici vijeća Općine Pićan pogodili upravu tvornice kamene vune Rockwool.

Rockwoolovoj voditeljici odnosa s javnošću, Anđelki Toto Ormuž poručujemo da ovakvim izjavama ne diskreditira nas građane već samu sebe i tvrtku za koju radi. Dotičnom novinaru poslovnog dnevnika, Saši Vejnoviću, na čije se napise poziva glasnogovornica Rockwoola najavljujemo prijavu Hrvatskom novinarskom društvu zbog povrede Kodeksa časti hrvatskih novinara čime je narušen ugled udruge kao i njezinih članova te ostalih pojedinaca koji slobodno izražavaju svoje nezadovoljstvo radom tvornice kamene vune Rockwool Adriatic d.o.o. iz Potpićna.

 

Aktivisti udruge «Naša zemlja» i «Pineta»´

 

 

rockwool okoliš zagađenje ekologija pićan tužba općina pićan udruga naša zemlja udruga pineta kodeks časti poslovni dnevnik hnd