Školska shema u OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin - od 1. 3. 2019. besplatni obroci svježeg voća, povrća i mliječnih proizvoda za našu djecu

Školska shema u  OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin - od 1. 3. 2019.  besplatni obroci svježeg voća, povrća i mliječnih proizvoda za našu djecu

1.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin i u 2.pol.2018./2019. provodi aktivnosti Školske sheme, a koja objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i  Program mlijeka u školama.

Školskom shemom (od 1.3.2019.) su obuhvaćeni besplatni obroci svježeg voća, povrća i mliječnih proizvoda za našu djecu, a financira se potporom Europske unije. Voće i povrće dobivaju  SVI učenici Škole od 1.-8.razreda, a mlijeko SVI učenici od 1.- 4.razreda. Voće i povrće, mlijeko i mliječni proizvodi isporučuje se i raspodjeljuje učenicima jednom tjedno tijekom  s ciljem da se naša djeca potaknu na zdravu prehranu.


Školska shema je mjera koja ima za cilj oblikovanje prehrambenih navika djece školske dobi i povećanje potrošnje voća, povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani. Posljednjih godina primijećen je trend povećanja postotka učenika s prekomjernom tjelesnom masom, što je posljedica loših prehrambenih navika te neredovite i nedovoljne tjelesne aktivnosti.


https://www.apprrr.hr/skolska-shema/


Foto: Piaxabay, ilustracija

školska shema voće povrće mliječni obroci pravina prehrana prehrana djeca zdravlje razvoj prevencija prehrambene navike