Sinoć koncertom labinske kantautorice otvoren Labin Jazz festival u sklopu Labin Art Republike

Sinoć koncertom labinske kantautorice otvoren Labin Jazz festival u sklopu Labin Art Republike

3.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Da Labin Jazz festival nije mogao bolje, primjerenije početi, svjedočilo je sinoć gotovo 300 posjetitelja koji su se okupili na nevelikom prostoru ispred ljetne pozornice kod Špine u labinskom starom gradu. Sugrađani su u tolikom broju došli pozdraviti i poslušati svoju miljenicu, svakako jedno od najtalentiranijih glazbenih imena koje je ovaj grad dao - Dinu Rizvić. Mlada kantautorica već je nekoliko godina u vrhu jazz scene Hrvatske, ali i šire regije, no unatoč sve većoj popularnosti i brojnim obvezama, Labinu i Jazz festivalu se uvijek - gotovo svake godine - rado vraća.

 

Sinoć je pred "punom Špinom" nastupila u pratnji svojih "jazz prijatelja", inače vanserijskih glazbenika koji čine Dinin sjajan prateći kvartet - Zvjezdan Ružić, Ivan Pešut, Henry Radanović i Branimir Gazdik svaki su za sebe virtuozi vrijedni samostalnog koncerta i poznata imena hrvatske jazz scene.

 

Krenuvši s niskom evergreen, blues i jazz standarda, od kojih su neki napisani gotovo pred cijelo stoljeće, Dina je sve opuštenije i sigurnije vladala pozornicom, unosivši se u ono što najviše voli i najbolje radi - glazbu i muziciranje. Fantastična sinergija sa opetovano sjajnim pratećim glazbenicima nastavila se i u presjeku njezinih autorskih pjesama, od kojih je - očekivano - "Krenimo sa osmjehom" izazvala najšire osmjehe zadovoljne publike. Jedan od vrhunaca koncerta svakako je bilo gostovanje popularnog mladog pjevača Damira Kedže, koji se odlično snašao i u ovom jazz-om obojanom repertoaru, a predivnu glazbenu večer Dina je zaključila emocijama nabijenom baladom "Za tebe", izmamivši nakon toga višeminutni aplauz koju su i ona, a i svaki član njezinog pratećeg benda, u potpunosti zaslužili.

 

 

Labin Jazz festival nastavlja se večeras u 21:30 na Špini uz "Time for Gipsy Swing" Zorana Predina i Damira Kukuruzovića, a u 23 sata na Titovom trgu blues će svirati vrhunski gitarist iz Rovinja, Sanjin Banić Bane. Posljedneg dana, u subotu 4. srpnja, u 21:30 kod Špine jazzira bend Damjan''s sa svojim projektom GIIPUJA, a festival će nastupom u 23 sata na Titovom trgu zatvoriti labinski Gradski orkestar.

 

 

dina rizvić labin art republika jazz koncert kod špine labin jazz festival