Sin koji je u Labinu premlatio majku bio je odličan učenik i daroviti nogometaš. Pokušali smo u razgovoru s majkom odgonetnuti ŠTO MU SE U MEĐUVREMENU DOGODILO

Sin koji je u Labinu premlatio majku bio je odličan učenik i daroviti nogometaš. Pokušali smo u razgovoru s majkom odgonetnuti ŠTO MU SE U MEĐUVREMENU DOGODILO

18.7.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Vezano za slučaj u kojem je sin u Labinu premlatio majku, a o kojem Glas Istre intenzivno izvještava, pitali smo majku može li dokučiti zašto se to dogodilo, odnosno kako se ranije ponašao A. K.

Majka nam je, unatoč teškim i vidljivim ozljedama, kao svaka majka - odgovorila ipak nekako majčinski pomirljivo.

On je moj sin, njemu treba stručna i liječnička pomoć. Bio je odlikaš kada je bio u školi, nadareni nogometaš Rudara i Iskre iz Vineža. Ponosila sam se njime, a onda mu se nešto dogodilo oko dvadesete godine i to traje već deset godina. Postao je kockar, alkoholičar, narkoman, zapao je u loše društvo, na Rabu se liječio 17 puta, a na pulskoj psihijatriji bio je nekoliko puta. Sve je počelo nakon što je dao otkaz u komunalnom poduzeću gdje je radio tri i pol godine. Kada je napustio posao prodao je auto i motor i s tim novcem otišao u Švicarsku vjerujući da će mu tamo biti bolje. Kad je potrošio novac za nekoliko se mjeseci vratio kući i onda je otišao u Njemačku gdje se zadržao godinu dana. Vratio se iz Njemačke za jedan Božić, bio je drugi čovjek, u negativnom smislu. Kao da mu se tamo nešto dogodilo. Bio je čudan, povučen u sebe, nije nikome dozvoljavao da uđe u sobu. Na preporuku mog supruga otišao je na psihijatriju u Puli gdje je ostao tri tjedna, govori majka te ističe da je često lunjao, pričao sa svemircima i sam sa sobom, nije htio piti lijekove. 


- Ja sam radila za njega, davala mu cijelu plaću, a on me skoro ubio. Ipak želim da mu se pomogne i da ide na liječenje, a institucije će odraditi svoje zbog ovoga što mi je napravio, govori majka. 


Napadačeva sestra pak poručuje: 


- Njega treba zadržati u zatvoru jer on će završiti posao koji je započeo. On, ako izađe na slobodu, on će majku dokrajčiti jer je čekao da vidi da li je mrtva, da li ju je ubio.


Branko Biočić 

Premlaćivanje obiteljsko nasilje