Šime Martinović: Izašao sam iz Mosta zbog kontinuranih laži Ivana Vidovića i Marina Miletića te nerada

Šime Martinović: Izašao sam iz Mosta zbog kontinuranih laži Ivana Vidovića i Marina Miletića te nerada

3.2.2024. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Šime Martinović iz Labina, član Mosta od osnivačke skupštine u Pazinu prije dvije godine i jedini od starijih aktivista sa Nezavisne liste Mosta za Istru i jedini sa županijske liste Mosta za Istru gdje je bio na 3. mjestu, odlučio je nakon nedavnog javnog istupa predsjednika koordinacije Mosta za Istru Ivana Vidovića iz Umaga izaći iz stranke. Martinović koji je vrlo aktivan na društvenom mrežama pojašnjava nam svoju odluku.

-Izašao sam iz stranke Mosta radi kontinuiteta laži Saborskog zastupnika Marina Miletića i koordinatora za Istru Ivana Vidovića koji su se udostojili nazvati ne nakon dvije radi dvije godine jer sam se kritički osvrnuo na Facebooku Glasa Istre nakon što je Vidović kritizirao ravnatelja Istarskih Domova zdravlja.

Ja sam im u toj kritici poručio da najprije čiste u svojim redovima. To je kap koja je prekršila čašu. Kao član koordinacijskog tima Istre nisam nikad pozvan na sastanak u dvije godine i koliko imam saznanja i nitko drugi.

Znam za postojanje 12 članova MOST Istra, sa izborne skupštine a ostale članove ako ih ima skriva Ivan Vidović i Marin Miletić. Postoje lažne izjave Vidovića da govori u ime Mosta Istre, a on govori u osobno ime po instrukcijama Marina Miletića koji konkretno za Istru nije učinio ništa osim PR-a za svoje potrebe, govori Martinović te dodaje

- Udarnu temu kriminal u Viškovićima,  aferu u koju se ubacio na Saboru kad sam već medijski pokrenuo preko HTV i 24 sata Istre, obećao je javno podnijeti kaznenu prijavu, a poslije se kukavički povukao te mene  i Maria Viškovića javno optužio da smo ga obmanuli. 

Kad taj kukavica nije podnio kaznenu prijavu za Viškovići protiv izvođača, investitora, policije, općine Raša, ja sam podnio kaznenu prijavu DORH-u za urotu, pokrenuo sam samo zaštitu sa oporbenim vijećnicima Raše i sami smo zaustavili uzurpaciju privatne i javne imovine.

Marin Miletić bio je s Vidovićem sa mnom u Rapcu, sve sam im "nacrtao" oko korupcije i kriminala IDS-a u Maslinici, rekao sam im da je upleten komplretan vrh IDS-a,obećali su pomoć u kaznenoj prijavi i opet ništa. Sa nama je bila i članica Mosta Lorena Farkaš koja to može potvrditi.

Nekoliko Mostovaca iz Istre zatražilo je ispisnicu zbog laži oko skupljanja potpisa za referendum gdje je Marin obmanuo čitatelje da ima 1000 aktivista u Istri i sto na Labinštini, a na Labinštini nije bilo nikoga od toga spiska.

Samo laži i laži kao Gebels, tisuća puta objaviti u medijima intervjue Vidovića kao predstavnika Mosta a praktički ne postoji nitko na terenu osim Vidovića i njegovih izjava. Marin Miletić mu daje potporu za ulazak u Sabor, ostalo je manipulacija.

Od stotine aktivista Most  nezavisnih lista, jedino sam ja član Mosta i odgovorno tvrdim da su tu još jedino Marin Miletić, Nikola Grmoja i Ivan Vidović.

Knjiga članstva ne postoji a tridesetak fiktivnih članova služi i kao PR virtualna vojska Mosta. Marin je za medije prije dvije godine izjavio da je Vidović učlanio 150 članova da bi samo on sa Grmojom difamirao bivšu koordinatoricu Mosta za Istru Katarinu Jukić.

Na skupštinu nisu nikoga pozvali od starih članova nego samo nove odabrane koji postije samo na papiru, na terenu nema ničega osim Vidovića koji solira. Lažirao je izvještaje oko aktivista koji su skupljali potpise za referendum oko Covida.

Mene kao jedinu javno eksponiranu osobu htjeli su medijski iskoristiti zbog mojih rezultata ali ne želim biti navlakuša Mosta, realno Ivan Vidović  glumi opoziciju u Istri a javno i još više tajno šuruje sa Vilijem Bassaneseom predsjednikom SDP-a u Istri i gradonačelnikom Umaga.

Most je prije dvije godine planirao koaliciju sa SDP-om, i tako Vidović i Bassanese putuju, i što mislite kako je Vidović zaposlen u poreznoj upravi u Umagu i kako je uz pomoć Bassaneza postao direktor NK Umag. Bassaneze i Vidović rade na razbijanju opozicije u Umagu, gdje su Most i Vidović Trojanski konj Vilija Bassaneaea protiv koga kao fiktivna opozicija ni da zucne.

I tako iskusni članovi Mosta Istre izlaze zbog licemjerja i laži svoga vodstva koji laže u Istri u kontinuitetu i jede najbolje ljude. Zar od stotina bivših "Mostovaca" nije bilo boljeg od Vidovića.

Pa jasno Instaliran je karijerista poslušnik kome je Miletić prije osnivanja Mosta Istre obećao drugo mjesto na listi za Sabor u 8. izbornoj jedinici, govori ogorčeno Šime Martinović koji smatra da Most radi na principu političke Ponzijeve sheme gdje je vrhuška na vrhu te da su kvazi Mostovci izigrali i difamirali bivšu drugu na listi za Sabor RH i prvu na listi Mosta za županijske izbore pulsku odvjetnicu Katarinu Jukić, a da ostali Istrani sa liste u 8. izbornoj jedinici „izbrisani“.

Martinović najavljuje da sada neće ući u nijednu stranku nego da će raditi na formiranju Nezavisne liste za Labin za lokalne izbore.


Branko Biočić

šime martinović politika most izbori