Shpeena DOX se neće održati u svojem uobičajenom terminu - još nema govora o otkazivanju

Shpeena DOX se neće održati u svojem uobičajenom terminu - još nema govora o otkazivanju

20.7.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svi pratitelji i ljubitelji Shpeena DOX-a znaju da u periodu oko 20.srpnja prostor kod Špine postaje malo ljetno kino koje prikazuje vrhunske dokumentarne filmove. No, pošto je ove godine pandemija koronavirusa poremetila mnoge planove, pa je tako organizatore evenata bacila na koljena i onemogućila im ili otežala rad, ni Shpeena DOX nije bila pošteđena.

S obzirom na to da se ove godine Labin Art Republika održava u podosta smanjenom obujmu aktivnosti, ni Shpeena DOX se neće održati u svojem uobičajenom terminu. No, s obzirom na to da je Shpeena DOX naučena na izazove u svom radu, projektni tim radi sve u svojoj moći u nastojanjima da se festival, pa makar i u smanjenom obliku, ipak održi. Mali je to, nezavisni i neprofitni festival, sa željom da održi svoj kontinuitet, a upravo mu struktura omogućuje da bude fleksibilniji prema preprekama koje mu se u organizaciji nađu na putu.

Projektni tim konstantno prati novosti s pandemijom, kao i epidemiološke preporuke. Pozitivnog smo razmišljanja, ali i vjerovanja kako ćemo se ubrzo družiti pred velikim filmskim ekranima. Sve novosti o festivalu objavit ćemo pravodobno, u suradnji s medijima.



shpeena dox dokumentarni film kod špine