SDP: Za Kaštijun, ali protiv ugljena na TE Plomin

SDP: Za Kaštijun, ali protiv ugljena na TE Plomin

9.6.2008. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Politika

Danas su se iz SDP-a, Denis Martinčić i Dino Kozlevac očitovali u svezi energetske učinkovitosti i problematike na nivou Istarske županije, te su ujedno izrazili i svoj stav prema lokaciji Kaštijun. Naime, mi smatramo da je rješavanje problema otpada, broj jedan u Istarskoj županiji koji se treba riješiti na način da se odlagalište Kaštijun sanira, a potom prema uzoru na nedavno posjećeni talijanski centar gospodarenja otpadom, izgradi sličan i na Kaštijunu, izjavio je Kozlevac.

 

On dalje smatra kako su razne grupe koje se ovih dana protive izgradnji centa Kaštijun, ništa drugo nego politikanti, te ističe kako bi sve institucije povezane uz izgradnju centra morale intenzivirati svoje aktivnosti kako bi se projekt čim prije realizirao. Potaknut HEP-ovim zalaganjima oko prostorno planske dokumentacije Istarske županije, Kozlevac se očitovao i glede izgradnje TE Plomin 3.

 

Naime, stav je SDP-a da bi TE Plomin 3 trebala biti na plin, a ujedno, nastavlja on, struka bi trebala iznaći rješenje da i TE Plomin 2 bude na plin. Stav je SDP-a od samog početka da RH, a time i Istarska županija mora iznaći efikasnu energetsku strategiju pogotovo u vrijeme kada je energija sve veći problem današnjice u većini zemalja. Prema tome, zaključuje Kozlevac, SDP je protiv ugljena kao energenta u TE Plomin, a o izgradnji LNG terminala, neka se pobrine struka.

SDP presica politika Dino Kozlevac TE Plomin ugljen Kaštijun ekologija