SDP održao izvještajne konvenciju u Labinu

SDP održao izvještajne konvenciju u Labinu

18.3.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Jučer je u prostorijama Velike vijećnice Grada Labina održana izvještajna tematska konvencija SDP-a. Od prošle izborne konvencije koja je održana u studenom 2005. godine prošlo je gotovo 26 mjeseci. Spomenuti su najvažniji trenuci među kojima je ponovno formiranje nove koalicije sa sadašnjim partnerom IDS-om koja će se vjerojatno održati do kraja mandata. Važno je napomenuti je da stranka nije raskinula koaliciju sa IDS-om te je gradski odbor donio odluku da se formira nova koalicija i time izbjegnu ponovni izbori.

 

Sporazum koji je postignut glede izbornog rezultata smatraju zadovoljavajućim, a to je 3 vijećnika SDP-a i 7 vijećnika IDS-a. Iz SDP-a u narednom razdoblju očekuju vrlo značajne političke aktivnosti posebice predstojeći izbori za mjesne odbore koji će se održati 18 svibnja 2008. godine.

 

Mjesni odbori kao oblik mjesne samouprave osnivaju se radi ostvarivanja neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju u lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana radi podizanja razine kvalitete i načina življenja u lokalnoj sredini. Izabrani su i delegati koji će sudjelovati na 11. Konvenciji SDP-a Hrvatske, a to su Delfina Arapović i Valdi Gobo koji odlaze po funkciji te Jasmina Gruičić, Nevenka Belušić, Daniel Mohorović i Nevio Gašparini kao izabrani delegati.

SDP delfina arapović konvencija politika Labin Grubišić mjesni odbori