Savez sportova Grada Labina donio odluku o sufinanciranju manifestacija i turnira

Savez sportova Grada Labina donio odluku o sufinanciranju manifestacija i turnira

22.2.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Na sjednici Izvršnog odbora Saveza sportova Grada Labina, održanoj 21. veljače, donesena je odluka da se iz stavke „Sportske manifestacije i turniri" određenim klubovima i udrugama dodjele novčana sredstva za sufinanciranje troškova odličja i organizacije turnira.

Prema odluci Izvršnog odbora, AS Albona za kros povodom Dana rudara i RU Mladi Rudar za njihov turnir kojim oni također obilježavaju Dan rudara, Savez je dodijelio po tisuću kuna. Zanimljivo je da je za isti nogometni turnir NK Rudar dodijeljene dvije i pol tisuće kuna. U priopćenju se ne navode razlozi po kojima se nogometni turnir za Dan rudara dva i pol puta izdašnije financira od rukometnog.

I MALOM KAO VELIKOM NOGOMETU

Svakako najzanimljivija stavka je dvije i pol tisuće odobrenih kuna za 15. jubilarnu Zimsku malonogometnu ligu Labinštine, što istu, sa prethodno, po sedamsto proračunskih kuna po svakoj momčadi svrstava u proračunski najizdašnije financiranu sportsku manifestaciju u gradu. Također je razvidno da se malonogometna liga financira „unazad“ (ako se trebala financirati to se onda moralo i moglo jedino iz proračuna za 2007. godinu) što jasno ukazuje da se radi o pokrivanju troškova lige (napose megalomanskog broja nagrada i priznanja) koje se nije uspjelo pokriti iz redovitih prihoda (kotizacije i ulaznice). Liga tako i tako nikakvu pozornost nije posvetila marketinškoj nadgradnji pa joj je dotacija Saveza sportova došla kao spas u zadnji čas.

NEMA NOVCA ZA RUKOMETNU POVIJEST

Sinoćnjom raspodjelom Savez je već u drugom mjesecu potrošio jedanaest od ukupno osamnaest tisuća kuna planiranih za sve sportske manifestacije i turnire u 2008. godini.

Rukometnom savezu istarske županije nije odobrena molba za sufinanciranje troškova izdavanja knjige „Razvoj rukometa u Istri“, bez obzira na činjenicu da je rukomet najtrofejniji sport u Labinu. Obrazloženje je da Savez nema u financijskom planu stavku koja predviđa takve dotacije.

NOGOMETAŠI U AUSTRIJI

Odlučeno je da se sa NK Rudar ispita mogućnost slanja jedne nogometne selekcije na „World sports festival 2008“ (svjetske sportske igre za mlade, ispod osamnaest godina – donja Austrija 04.-06. srpnja). S obzirom da Savez u svom financijskom planu nema stavku koja predviđa takve manifestacije biti će zanimljivo na koji će se način financirati eventualni odlazak nogometaša u Austriju.

NOVA PRAVILA I PRAVILNICI

Savez uvodi i obvezu klubovima za mjesečnu dostavu svih rezultata i aktivnosti u svim kategorijama kao i plan budućih aktivnosti. Za klubove i udruge koji se toga ne budu pridržavali predviđene su i sankcije ali u priopćenju nije navedeno i kakve.

Savez je odredio i radnu skupinu (nije navedeno tko su članovi) koja bi se sa tajnikom, kako je navedeno više od ostalih članova Izvršnog odbora posvetila izradi izmjena i dopuna: Pravilnika o nagrađivanju, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine Saveza i drugih mu organa.

ISTI PRIJEVOZNIK ZA SVE

Razmotriti će se i mogućnost angažiranja zajedničkog prijevoznika za sve labinske klubove, pokretanje sportskih škola te ažuriranje liste kategoriziranih sportaša iz Labina, pošto postoji opravdana sumnja da neki klubovi zbog vlastite aljkavosti to propuštaju učiniti za svoje sportaš(e)ice.

 

Dogovoreno je da se klubovima pošalje poziv za dostavom svih podataka kluba i popisa članova radi izrade baze podataka. Baza podataka uvelike bi se koristila u izradi internet stranice, za koju se, da bi mogla krenuti sa izradom, čeka odobrenje od strane nadležnih institucija.

LabinSport

Savez Sportova Labin odluke o sufinanciranju AS Albona klubovi troškovi Siniša Verbanac