Sastanak gradonačelnika i predstavnika tvrtki koje posluju u sklopu Industrijske zone Vinež

Sastanak gradonačelnika i predstavnika tvrtki koje posluju u sklopu Industrijske zone Vinež

24.7.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

U prostorijama trgovačkih društava MCZ i Carel Adriatic održan je sastanak gradonačelnika Valtera Glavičića te njegovih zamjenika sa predstavnicima tih tvrtki, koje posluju u sklopu Industrijske zone Vinež.

Gradonačelnik je upoznat s radom u proizvodnji, određenim problemima koji muče djelatnike te idejama koje bi mogle pomoći u jačanju ovog sektora i same industrijske zone.

„Tvrtke poput MCZ-a, Carel-a i sličnih samo su još jedan dobar primjer kako se pametnim ulaganjem te dobrom suradnjom između lokalne zajednice i potencijalnih investitora može postići rezultat. Zadovoljan sam vašim najavama te željom za širenjem i zapošljavanjem dodatnog broja radnika. Kao gradska uprava i dalje ćemo se, još jače, truditi olakšati put kvalitetnim investitorima i ljudima koji žele da njihovi proizvodi nastaju u našem gradu. Nadam se da ćemo u suradnji sa državom, na čemu intenzivno radimo, olakšati same početke te skratiti vrijeme koje je potrebno za rješavanje birokratskih prepreka u postupku otvaranja ovakvih pogona.“ – izjavio je Glavičić

Zanimljiv podatak je da su i predstavnici tvrtki Carel Adriatic, MCZ, Danieli Systec, koje posluju na području Industrijske zone Vinež, uključeni u rad Gospodarskog vijeća Grada Labina.

Gospodarsko vijeće Grada Labina osnovano je 28. lipnja 2016. godine. Nadležnost ovog tijela je da za područje Grada Labina daje savjete vezane uz ekonomske i razvojne programe,
predlaže i razmatra mjere za unapređenje stanja u gospodarstvu, razmatra i predlaže poticajne mjere za razvoj gospodarstva, inicira aktivnosti u cilju unapređenja stanja u gospodarstvu,
surađuje s institucijama i tijelima u području malog gospodarstva i obrtništva, daje mišljenje na prijedloge akata Grada Labina koji se odnose na poslovanje i razvoj gospodarskih subjekata, obavlja i druge savjetodavne poslove koji direktno ili indirektno utječu na gospodarstvo.

Prisutni su izrazili nadu da će se suradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo te da će zajedno putem Gospodarskog vijeća doprinijeti još bržem razvoju gospodarstva za područje Grada Labina. Samo uključivanje i slušanje ljudi koji su direktno uključeni u ovu priču, veliki je korak ka boljem i uspješnijem Labinu, zaključili su.


valter glavičić industrijska zona vinež vinež carel gospodarstvo