Sanja Švrljuga izlaže u Galeriji Milotić

Sanja Švrljuga izlaže u Galeriji Milotić

19.11.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Sanja Švrljuga Milić labinska je multimedijalna umjetnica srednje generacije, a okosnica njena umjetničkog djelovanja su objekti i ambijentalni postavi mobilnog karaktera s izrazitim simboličkim i metaforičkim nabojem. Intrigantnim zvučno-mobilnim objektima problematizira općeljudske teme: strah, sreću, ljubav, snove, seksualnost, muško-ženske odnose, ljudska ograničenja. 

 

Sanja Švrljuga rođena je 4. Siječnja 1959. god. u Zagrebu. Diplomirala je 1985. god. likovnu umjetnost, odjel grafike na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, u klasi prof. Josipa Butkovića. Godine 1988. Stručno se usavršavala na École Nationale Supérieure des Beaux-Arts u Parizu u klasi mozaika prof. Ricarda Licate.


Izlagala je na više od trideset samostalnih i na brojni  skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a za svoj rad višestruko je nagrađivana.


Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

 

Predgovor:

 

Odluka da izložbu novih radova ( mahom kombinacija anamorfotički preobraženih referencija na povijest umjetnosti – od Boticcellija do Warhola i tradicije film noira, trilera, Pulp Fiction''s – iskorištenih kao art sirovine u printevima na platnu, uz slikarske intervencije ) nazove «Fraktali» ide na dušu autorice Sanje Švrljuge. Zašto baš Fraktali, kad se nećemo striktno držati pravila teorije kaosa, fraktalne geometrije prirode, čudnih atraktora?

 

Više pročitajte ovdje 

Izložba u Galeriji Milotić otvara 22. studenog u 20 sati, a izložba ostaje otvorena do 4. prosinca. 

 

 

Sanja Švrljuga Galerija Milotić fraktali kultura izložba umjetnost