Salapić prešao iz HDZ-a u HDSSB

Salapić prešao iz HDZ-a u HDSSB

29.5.2012. // Večernji list // Objavljeno u kategoriji Politika

HDSSB dobio je još jedan mandat u Saboru. U njihove je redove prešao Josip Salapić, dojučerašnji zamjenik, sad već bivše predsjednice Kluba zastupnika HDZ-a i prvi čovjek osječkog HDZ-a. Ujedno, čovjek koji je javno stao iza J. Kosor na unutarstranačkim izborima te bio prikazivan kao nasljednik Vladimira Šeksa.

– Časno je pobijediti, časno je izgubiti, ali obraz i poštenje treba zadržati. Pozivao sam na zajedništvo, a dogodilo se toliko izdaje među prijateljima, niskih udaraca. U te ljude ne mogu imati povjerenje. Želim dati svoj doprinos u HDSSB-u – kazao je Salapić dodajući da je član HDZ-a bio od svoje 16. godine te da ga je HDZ kao dijete bez roditelja stipendirao.

 No, nakon toliko izdaje i loših odnosa unutar stranke, naglasio je, ne može prodati svoje poštenje za ništa.

O odluci je, dodao je, obavijestio J. Kosor i osječki HDZ, a na upit novinara nije li, kad već govori o časti, časno vratiti mandat HDZ-u uzvratio:

– Taj mandat pripada meni – zaključio je.

Komentar: Ovim prelaskom sve snažniji HDSSB skoknuo je na 7 mandata u Saboru. Kad tome dodamo tri zastupnika IDS-a, regionalne snage u Saboru zauzimaju 6,6% mandata. Hoće li to biti način na koji će se ''kopati''  decentralizaciju Hrvatske? Dodajmo tome nedavno osnivanje HDSSD-a u Dalmaciji (Hrvatski Demokratski Slobodarski Sabor Dalmacije), a koji je osnovan po uzoru na HDSSB. 

politika regionalne stranke decentralizacija sabor